Biz normalde bildiğiniz üzere pazar günleri doğa yürüyüşleri yapıyoruz fakat halkın bu şekilde yoğun bir talebi vardı tarihi gezi kültürel gezi talebi vardı. Kahramanmaraşlıların Kahramanmaraş'ı daha fazla tanımak istediğini ve profesyonel bir rehber ile tanımak istedikleri talepleri vardı ve bizde bunu profesyonel bir rehber eşliğinde organize ettik. Çok yoğun bir talep vardı bir çoğunu karşılayamadık çünkü malum kısıtlı arkadaşları alabildik. Büyükşehir Beledeyise ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör'ün katkılarıyla taçlandırılmış oldu program. Kahramanmaraş tarihinde bir ilkti 110 kişi vardı bu sadece tarihi bir gezi değildi aslında geçmişten bugüne neler yaşanılmış hangi miraslara sahibiz akitf devam eden kültürel yapılar tarihi yapılar gibi yerleri gezdik camileri, konakları gezdik ve çok detaylı bilgi sahibi olduk bu gezilerin tamamı profesyonel rehberler eşliğinde yapıldı. Biz çok mutluyuz çünkü dediğim gibi önce bizim tanımamız lazım ki Kahramanmaraş halkı olarak başkalarına tanıtabilelim sosyal medyada çok ciddi paylaşımlar aldı ve bu yapıları bu organizasyonları bence bütün kurum ve kuruluşlar ve grupların yapması gerektiğini inanıyorum. 

BU ETKİNLİK KATILIMCILARA NELER KATTI

Bahçenize Bu Bitkileri Ekin, Keneleri Def Edin Bahçenize Bu Bitkileri Ekin, Keneleri Def Edin

Sütçü imam Ünevirsetisini herkes biliyor ama Sütçü İmam Türbesini Kahramanmaraş'ta nerede olduğunu bilmeyen bir çok arkadaş vardı bu basit bir örnek tabi. Her gün geçtiğimiz anayol güzargahında olan anayoldan yaklaşık 100 metre içeride bulunan bir türbeyi bugüne kadar hiç ziyaret etmediklerini söylediler ve biz bundan dolayı biraz insan bunu anlatırken şöyle yakınıyor her gün gittiğin bir yolda bu varmıymış diyorlar aslında biz bir farkındalık oluşturduk bu farkındalık artarak devam edecektir. Çünkü bizim tanıtmış olduğumuz insanlar başkalarıyla paylaşmaya devam edecekler ve bundan dolayı mutluyuz. 

BENCE İNSANLAR YAŞADIĞI ŞEHRİ KEŞFETMELİ

Biz bildiğiniz üzere doğa yürüşleri yapan bir derneğiz bizim kulubümüzde normalde bu tür bir format yoktu ancak talebin fazla olmasından dolayı bunu yaptık ve bunu periyodik olarak devam ettireceğiz zaman zaman yapacağız.. Fakat istediğimiz şey şu sadece bizim anlatmamız veya anlattırmamızla kalmamalı bence insalar yaşadığı şehri keşfetmeli