Kaş ekimi, cılız bir kaş yapısına sahip kişilere uygulanan estetik uygulamadır. Kaşların çok daha etkili bir şekilde çıkmasını sağlayan kaş ekimi, estetik bir görünüm isteyen kişilerin ilgisini çeken uygulamalar arasında yer alıyor. Kaşlarda dökülme, çeşitli nedenlerden ötürü meydana gelebilen bir durumdur.

Baş faktör stres olmakla birlikte yaşlanma süreci, cımbız ile yanlış kaş alımı, beslenme eksiklikleri, hormonal nedenler ve daha pek çok husus; kaşların dökülmesine neden olabilir. Bu tür durumlarda kaşların hacimsiz bir yapıya ulaştığı görülür. Kaşlar, yüzün en önemli alanlarından bir tanesidir. Makyaj uygulamalarında başarı sağlanabilmesi için kaşların çok daha etkili bir görünüme sahip olması gerekir.

Kaş ekimi cılız ve hacimsiz kaş yapısına sahip kadınların talep gösterdiği uygulamalar arasında yer alıyor. Milano Klinik kaş ekimini İstanbul’da yapıyor. Farklı işlemlerin uygulanması ile kaşlara hacim kazandırmak ve kaşların çok daha sağlıklı büyümesini sağlamak, kaş ekiminin temel amaçları arasında yer alıyor. Milano Klinik tarafından da gerçekleştirilen kaş ekimine dair pek çok soru gündemde bulunmaktadır.

Yenideoğan çetesi çökertildi: Bebekler üzerinden haksız kazanç sağlayan 41 kişi gözaltına alındı Yenideoğan çetesi çökertildi: Bebekler üzerinden haksız kazanç sağlayan 41 kişi gözaltına alındı

Bu sorulardan bir tanesi de kaş ekimi sonrasında kaşların ne zaman çıkacağıdır. Ekim işleminin tamamlanmasından 3 ay sonra kaşların çıkmaya başladığı gözlemlenir. Bunun yanı sıra 6 ay içerisinde kaşlar tam şeklini alır. Kaşlarda ekim işlemlerinden 15 gün sonra kaşta dökülmeye meydana gelir. Bu dökülme olağandır. İlk 3 ay dökülme devam etse de 3 ay sonra dökülmelerin görülmediği gözlemlenir. Peki kaş ekimi kaç seans sürer, kaş ekimi sonrasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kaş Ekimi Kaç Seans Sürer?

Kaş ekiminde genellikle 2 seans yeterli olacaktır. Bunun yanı sıra kaşların yapısı, dökülme miktarı başta olmak üzere birçok husus, seans sayısını doğrudan etkiler. Dökülmenin çok yoğun olması, 2’den fazla seansa ihtiyaç duyulmasına neden olabilir. Bunun yanı sıra kaşların yapısı da seans sayısı ve hatta süresini belirler.

Kaş ekimi öncesinde gerçekleştirilen kaş analizi, seans sayısı ve süresi konusunda net bir karar verilmesini sağlar. Kaş analizi sırasında kaşların yapısı belirlenir, dökülmenin ardındaki neden araştırılır. Ayrıca dökülme miktarı da belirlenerek nasıl bir plan oluşturulması gerektiğine karar verilir. Bu gibi durumların her biri, kaş ekimi açısından önemli bir yere sahiptir.

Kaş ekiminde seans sürelerinin belirlenmesi sonrasında uygulamaya başlanır. Belirlenen seans sayısı itibariyle kaş bölgesine genellikle FUE tekniğiyle ekim işlemi gerçekleştirilir. Ekim işleminden sonra kaş bölgesine bir süre hassasiyet gösterilmesi gerekir. Peki kaş ekimi sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kaş Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kaş ekimi, birtakım işlemleri bünyesinde barındıran bir uygulamadır. Uygulama sonrasında uygulama bölgesine hassasiyet gösterilmesi, iyileşme sürecinin çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlar. Kaş ekimi sonrası dikkat edilmesi gereken hususlardan bazılarını şu şekilde sıralamak olanaklıdır:

  • İşlem yapılan bölge her türlü darbeden uzak tutulmalıdır.
  • İlgili bölge ilk 72 saat içerisinde su ile temas ettirilmemelidir. 72 saat sonra ekim yapılan bölge yıkanabilir.
  • İşlemden hemen sonra spor yapmada herhangi bir sakınca bulunmaz.
  • 48 saat sonra deniz ve havuza girilebilir.

Belirtilen adımların her biri, kaş ekimi yapılan bölgenin korunmasını ve çok daha sağlıklı bir yapıya ulaşmasını sağlar. Kaş ekimi sonrasında kaş yapısının tam anlamıyla oluşabilmesi için 6 aylık bir süre gereklidir. 6 ay sonrasında kaş görünümü oturur. Bunun yanı sıra ilk 3 ay içerisinde kaşlarda dökülmeler meydana gelebilir. Bu dökülmeler herhangi bir sorun teşkil etmez, olağan bir süreçtir. 6. aydan sonra herhangi bir dökülme oluşmaz, kaş yapısı tam anlamıyla oturur. www.milanoklinik.com ile yeniden belirgin kaşlara sahip olabilirsiniz.