Teknik analiz, bir ürün veya stokun gelecekte ne kadar artacağını veya azalacağını gösteren değerlerin göstergelere ve diğer değerlere bakılarak bulunması ve yorumlanması için kullanılan genel bir terimdir. Analistler genellikle teknik analiz yaptıklarını ve belirli bir sonuca ulaştıklarını iddia etmekte ve kripto tahminleri yaparken her zaman teknik analiz ve kendi bilgileri sonucunda nihai sonuca ulaştıklarını belirtmektedirler.

Genel Piyasa Durumu

Teknik analizde en önemli husus mevcut piyasa durumudur. Sadece bir kripto para birimi değildir, her ürün için aynıdır ancak bazı ürünler için teknik analiz yapmadan hemen önce diğer faktörleri ve diğer ürünleri değerlendirmek gerekebilir. Kripto para analizleri yapan bir kişi öncelikle mevcut piyasa koşullarını incelemelidir. Mevcut piyasa koşullarını incelemeden ileriye dönük teknik analizler yaparsa bu sonuç asla doğru olmayacaktır.

Teknik analiz yapılırken (ekonomik, politik, sosyal, psikolojik, çevresel, politik olaylar vb.) ilk bakılması gereken olaylardan biridir. Bir savaş tehdidi olduğunda, hisse senetlerinin veya kripto para birimi Bitcoin'in değeri aniden düşebilir veya yükselebilir. Bütün bunlar olaylar ve beklenmedik olaylardan kaynaklanmaktadır. Dolar kurunu analiz ederken analistler aniden beklenmedik haberlerle karşılaşabilir ve teknik analizlerin kafası karışabilir.

Direnç ve Destek Noktaları

Genel olarak, direnç ve destek noktaları birçok tüccar ve ticaret kararlarını dayandırdıkları kilit noktalar için çok önemlidir. Genel olarak direnç noktası, yükselen fiyatın geçmesi zor olan ve birkaç denemede geçilemeyen nokta olarak tanımlanırken, düşen fiyatın buluştuğu ve bu seviyenin altına düşmesinin zor olduğu nokta ise destek noktasıdır. Birçok yatırımcı bu seviyelerde faaliyet gösterdiğinden, piyasa gelişimini tahmin etmede destek ve direnç noktaları çok önemlidir. Kripto analizlerini coinotag sitesinden alabilirsiniz

Psikolojik Eşik

Teknik analizde bazı noktalar piyasanın yönünü belirlemek için çok önemlidir. Ancak bazen psikolojik kısıtlamalar tüm teknik analizleri geçersiz kılabilir. Kitlelerde FOMO (kaçırma korkusu) etkisini yaratan birçok psikolojik destek ve direniş noktası vardır. Çoğu kişi bu seviye kırıldığında "fiyat buradan yükselir" mantığıyla alım yapmayı sever. Bu nedenle psikolojik puanlar tahmin yapmak için çok önemlidir.

Tarih Her Zaman Tekrarlar

Bazı insanlar zaman zaman bu ifadeleri sorgulayabilirler. Ancak dolar bir kez rekor kırdıysa ve rekor seviyede alım yaptıysanız, teknik analistler bu durumun kısa, orta veya uzun vadede en az bir kez daha olacağına inandıklarını belirtiyorlar. Coin yorum sırasında, o andaki geçmişi hesaba katarak her zaman ilgili ay ve günün tahminlerinden hareket edilmelidir.

Teknik Analiz Çalışıyor Mu?

Ünlü bir stok yöneticisi ne kadar teknik analiz yaparsa yapsın, asla 0 olamaz ve asla doğru olamaz. Bu nedenle yatırımcıların teknik analize güvenmeyip teknik analizleri referans almaları doğru bir sonuç olabilir. Bir teknik analist, kendi tahminlerinin bile her zaman doğru olmadığına kendini ikna etmelidir. Kripto analizlerini coinotag sitesinden alabilirsiniz.

Bahçenize Bu Bitkileri Ekin, Keneleri Def Edin Bahçenize Bu Bitkileri Ekin, Keneleri Def Edin

Kaynak: https://coinotag.com/analiz/