Sertleşme problemi (erektil disfonksiyon sorununu) yaşayan erkeklerin; doğal veya tıbbi yollarla sorunu halletmede yetersiz kaldığı durumlarda, penislerinin içine yerleştirilen çubuğa mutluluk çubuğu diğer adıyla penis protez denmektedir.

Sertleşme problemi (erektil disfonksiyon sorununu) yaşayan erkeklerin; doğal veya tıbbi yollarla sorunu halletmede yetersiz kaldığı durumlarda, penislerinin içine yerleştirilen çubuğa mutluluk çubuğu diğer adıyla penis protez denmektedir.

Sertleşme bozukluğu durumunda kalıcı bir çözümdür. Memnuniyet oranı yüksek olan bu çubuklar, kısa süreli operasyonla penis içine yerleştirilir. mutluluk çubuğu çeşidine göre şişerek veya bükülerek serleşmeyi gerçekleştirir.

Sertleşme problemleri; diyabet, omurilik hasarları veya yaralanmalar gibi rahatsızlıklarla ortaya çıkabilir. Bunlar dışında yetersiz spor veya aktiviteler, sigara kullanımı, psikolojik nedenlerde sebep olabilmektedir. Penis protezlerinde hastalar, % 90 ila % 95 oranda başarılı olurlar. Protezler uzun süreli cinsel ilişkiler için tatmin edici ve uygundur.

Mutluluk Çubuğu Ameliyatı

Ameliyatı yapacak olan cerrah eşliğinde, hastanın öyküsü alınır ve hangi protez tipinin kullanılacağına karar verilir. Ameliyat genel anesteziyle yapılır. Karnın altı, penisin üstü skrotumda küçük bir kesi açılarak yapılır.
Ameliyat sırasında hiçbir doku zarar görmez ve kan kaybı görülmez. Operasyon yaklaşık 45-60dk. arası sürer. Aynı gün taburcu işlemleri gerçekleşir.

Eğer cerrah uygun görürse 1 gece hastanede kalınabilir. Mutluluk çubuğu ameliyatından sonra, 3-4 hafta bazı hastalarda şişlik morarma ve ağrı görülebilir. Bunlar geçici durumlardır. 4-8 hafta arasında yapılan kontroller sonrası cinsel ilişkiye girme durumuna cerrah karar verecektir. Protezler penis boyuna etki etmezler. Orgazm olma, boşalma ve çocuk sahibi olma gibi durumlar aynı şekilde devam eder.

Mutluluk Çubuğu Çeşitleri

Penis protezlerin 2 çeşidi bulunur. Tek parça olan malleable ve üç parçalı şişirilebilir protezlerdir. Tek parçalı olan çeşit için, farklı bir mekanik aksamı olmadığından maliyetleri daha düşüktür. Bükülebilir özellikleri vardır, bu sayede kullanımı pratiktir. Bazı kişilerde oluşabilen devamlı sertlik durumundan ötürü, üç parçalı model seçilebilir.

Üç parça modelinde şişirebilir pompa bulunur. Yarı sert ve kademeli tam sertleşme sağlanabilir. Daha doğal şekilde sertleşme sağlamasından dolayı memnuniyet oranı oldukça yüksektir. Penis protez için karar veren kişiler, üroloji bölümü hekim kontrolü ile hangi çeşidin kendileri için doğru olduğuna dair seçim yapmalılar.

Mutluluk Çubuğuyla Çocuk Olur mu?

Mutluluk çubukları; idrar çıkışına veya sperm gelişine herhangi bir sorun teşkil etmezler. Sperm ve idrar çıkışı sağlanan kanalda değil, farklı olarak yan kanala takılırlar. Olumsuz hiçbir etkisi olmaz. Sadece sertleşmeyi sağlarlar ve cinsel aktivite aynı şekilde devam eder. Çocuk sahibi olma konusunda hiçbir sakıncası görülmez.

Mutluluk Çubuğu Sonrası Cinsel Hayat Nasıl Olur?

Sertleşme sorunu yaşayan kişiler, penis sertleşmesi için ne yapılmalı diye araştırmaya başladıklarında en kalıcı yöntem mutluluk çubuğuyla tanışırlar. Diğer tıbbi yöntemler işe yaramıyorsa veya kalıcı bir çözüm aranıyorsa bu protezler en uygun çözümdür.

Operasyon sonrasında 4-8 haftalarda hekim kontrolleri olur. Bu kontrollerde yeniden cinsel ilişkiye girilebilecek zamana hekim karar verecektir. Tamamen iyileşme sağlandığında, kontrole gelen kişilerin çok rahat oldukları ve yabancı cisim olarak protezleri hissetmedikleri söylenir. Tamamen hastanın konforu gözetilerek üretilmiştir.

Mutluluk Çubuğu Dışarıdan Bakınca Belli Olur mu?

Sert bir plastik malzeme kullanılarak üretilirler. Silikon değillerdir. Zaman içerisinde kullanıma bağlı olarak, bükülme ve bükülmeye bağlı kırılmalardan dolayı bozulmalar oluşabilmektedir. Buda dışarıdan belli olma durumunu yaratabilir.

Mutluluk Çubuğu SGK Öder mi?

Penis protezler için maliyet; seçilen proteze, uzmana, gidilen hastaneye ve kalınan gün sayısına göre değişmektedir. Ödeme tamamına SGK karşılamaz. Fakat kısmi olarak SGK kapsamından yararlanılabilir.

Sertleşme sorunu çoğu kişide diğer rahatsızlıklarla beraber geldiğinden SGK ödemenin bir kısmını üstlenebilir. Öngörü sağlanan tedavinin, SGK ve özel sigortalar tarafından kapsayıcılığı için en doğru bilgiyi ürün sağlayıcı firmadan alabilirsiniz. Detaylı bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com sitesini ziyaret ediniz.

Mükremin Gezgin kimdir, kaç yaşında? Mükremin Gezgin'in sevgilisi kimdir, kaç yaşında? Mükremin Gezgin kimdir, kaç yaşında? Mükremin Gezgin'in sevgilisi kimdir, kaç yaşında?