Karesi İlçesi 2.Sakarya Mahallesinde vatandaşların 25. yıllık pazar yeri hasreti sona erdi. Yapımı tamamlanan pazar yeri açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur'un katılımıyla gerçekleştirildi.


2.Sakarya Mahallesinde vatandaşların 25.yıllık pazar yeri hasreti sona erdi.
Düzenlenen açılış törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, BESOB Başkanı Fehmi Erdem ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.
Kurban kesimi ve okunan dualarla birlikte kurdele kesiminden sonra konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur "Sevgili Sakarya Mahallesi sakinlerimiz,pazar yerini birazdan açmış olacağız.
Karesi Belediye Başkanımız, Karesi Belediyesi çalışanları, belediye meclis üyeleri yine esnaf derneğimiz ile birlikte çekmiş oldukları kura neticesinde bu pazarın açılmasına vesile oldular.
Ben Karesi Belediye Başkanımıza,Esnaf Odaları Başkanımıza, Sebze ve Meyveciler Odası Başkanımıza bütün hepsine çok teşekkür ediyorum.
Bütün amacımız Balıkesir'de ekmeği,aşı,pastayı büyütmek.
İnşallah bunu da hep birlikte başaracağımıza inanıyorum.
Hayırlı uğurlu olsun, esnafımıza bol kazançlı işler diliyorum.
Cenabı Allah kazalardan belalardan korusun"dedi.
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise "Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını tespit ederken ne dediğine baktık, pazar yerinin burada ihtiyaç olduğunu ve son 3 dönemdir her seçilen belediye başkanının burada bir pazar yeri oluşmasıyla ilgili olarak bir taahhüdü ve çalışması olduğunu biliyorduk.
Tabi ki Büyükşehir Belediyemiz ile beraber buranın tahsisini yaptırdık daha sonra pazarcı odalarımızla beraber, esnafımız ile birlikte buraya pazar açılması için gerekli çalışmaları yaptık.
Talepleri yerine getirmek belediye başkanlarının yeri.
Vatandaşımız burada bir pazar yeri olsun istedi.
Bizde gerekli şartları oluşturduktan sonra burayı açtık.
Esnafımız mutlu, vatandaşlarımız mutlu.
Herkese hayırlı bereketli bol işler olsun diyoruz"şeklinde konuştu.
  Başkan Yılmaz daha sonra pazarı dolaşarak esnaflarla konuştu.
Tezgah başına geçen Başkan Yılmaz satış yaptı.

  OTAĞ FIRINCIOĞULLARI BALIKESİR
(İHA)