Cihan Haber Ajansı Muhabiri Lütfi Aykurt'un dağ başında bir komutan tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait helikoptere alınmaması yurt dışında da yakından izleniyor.

Avrupa Birliği Komisyonu, yaptığı açıklamada Lütfi Aykurt hadisesini takip ettiğini belirtti. AB Genişleme komiseri Olli Rehn'in sözcüsü Krisztina Nagy yaptığı yazılı açıklamada Rehn'in basın hürriyeti konusundaki hassasiyetini hatırlattı.

Nagy yazılı açıklamasında şöyle dedi:

"Komisyon, geçen yılki Türkiye ilerleme raporunda "Türk Silahlı Kuvvetleri bazı gazetecileri ve basın organlarının askeri resepsiyon ve brifinglere katılımını engellemektedir." ifadelerini kullanmıştır. Türkiye'deki basın hürriyeti konusunu değerlendirirken gündemdeki konuyu ( Lütfi Aykurt) ve diğer vakaları takip ediyoruz. Komiser Rehn bu konuya ilişkin yakın zamanda vuku bulan gelişmelerle alakalı endişelerini ifade etmiş ve bu meselenin temel ehemmiyetine işaret etmiştir."

Kahramanmaraş''ın Göksun ilçesi yakınlarında BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nu da taşıyan helikopterin düşmesi sonucu meydana gelen kaza sonrasında enkaz bölgesinde çalışma yapan Cihan Haber Ajansı Muhabiri Lütfi Aykurt, bir komutan tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait helikoptere alınmamıştı. DHA muhabirini ise kelikoptere alan komutanın tavrı, "ölümüne akreditasyon" şeklinde nitelenerek büyük tepki çekmişti. (CİHAN)