Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde köylüler, Elektrik Üretim AŞ'nin (EÜAŞ) yatırımları nedeniyle kamulaştırılan arazilerine düşük bedel verildiği iddiasıyla eylem yaptı.

Afşin İlçe Tarım Müdürlüğü, Afşin Belediyesi ve AK Parti İlçe Teşkilatı önünde gösteride bulunan arazi sahipleri, traktörleriyle yolu trafiğe kapattılar ve belediyenin camlarını kırdılar.

Yazıbelen, İğdemlik ve Kangal köyleri ile Bakraç beldesinde oturan 250 kişilik bir grup köylü, EÜAŞ'ın yatırımları nedeniyle kamulaştırılan arazilerdeki düşük istimlak bedellerini protesto etmek için İlçe Tarım Müdürlüğü önünde toplandı. İlçe Tarım Müdürlüğünün kamulaştırma komisyonuna sunduğu rakamları düşük bulan köylüler, İlçe Tarım Müdürü Fatih Başaran'ı protesto ettiler. Traktörleriyle birlikte yolu trafiğe kapattılar.

Güvenlik güçlerinin yetersiz kaldığı olayların büyümesi sonucu, Afşin Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu olay yerine gelerek kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Güvenlik çemberini aşarak, Afşin Tarım Müdürlüğü giriş kapısının önüne protesto amacıyla bir çuval buğday döken vatandaşlar daha sonra traktörleriyle birlikte Afşin Belediyesine doğru hareket ettiler.
Afşin Belediyesi zabıta ekiplerinin engel olmaya çalıştığı kalabalık, zabıta ekipleriyle bazı belediye çalışanlarını tartakladı. Taş atarak belediye binasının camlarını kıran protestocular, daha sonra binadan çıktılar.

Atatürk Caddesi Efsus İş Merkezinde bulunan AK Parti İlçe Başkanlığı binasına yürüyen kalabalık, parti binası önünde gösteri yaptılar. Jandarma ve polis kuvvetleri, kalabalığın binaya girişine engel oldu.

Cinerler Grubuna bağlı Park Teknik Şantiyesine doğru hareket eden kalabalığı şantiye girişinde jandarma engelledi. Köylüler, daha sonra kendiliğinden dağıldı. Bu arada, herhangi bir olaya karşı çevik kuvvet ekipleri hazır bekletildi.

''SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞIYORUZ''

Olaylar sırasında Kahramanmaraş Valiliğinde, Vali Niyazi Tanılır ile toplantıda olan Afşin Belediye Başkanı İrfan Gedikbaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz aylarda istimlaktan etkilenen köylerdeki muhtarlar ile birlikte Ankara'ya giderek EÜAŞ yetkilileri ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bürokratlarıyla görüştüklerini anımsattı.

Afşin'de yaşanan sorunları milletvekillerine de ilettiklerini ifade eden Gedikbaşı, ''İlçemizde yaşanan istimlak sorunları ile ilgili bundan sonra da ilgimizi ve takibimizi devam ettireceğiz. Bugün yaşanan olaylar hepimizi üzdü. Tüm kesimleri sağduyuya davet ediyorum'' dedi.

AK Parti İlçe Başkanı İsrafil Aslaner de kendisinin istimlaktan zarar gören Karagöz köyünden istimlakzedelerin avukatlığını yaptığını belirterek, sorunların çözümü için çalıştıklarını ve bugün yaşanan olayların hoş olmadığını söyledi. (Ajanslar) (www.kanal46.tv)