Kahramanmaraş Belediyesi tarafından Aksu Mahallesinde düzenlenen bir törenle 700 tapu sahiplerine dağıtıldı.

Düzenlenen törene; Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AKP Kahramanmaraş Milletvekili Hanefi Mahçiçek, Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Tepebaşı, Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Mustafa Uzunlar, AKP Merkez İlçe Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Genel Meclis Üyeleri ile Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Verilen tapuların ‘hayırlı olmasını’ dileyen Poyraz; şunları söyledi: “Bugün burada 25 hektarlık bir alanda yani 250 dönümlük bu mahallemizde 700 tane evimizin tapu dağıtım töreni için toplanmış bulunmaktayız. 700 evimizin tapusu hazır, tapusu olmayan hiçbir evimiz kalmıyor. Biz bize düşeni elimizden geldiğince yapıyoruz. Hizmetlerimizde sınır koymuyoruz. 33 seneden bu yana çözülmeyen bir işi çözmüş bulunuyoruz. Ancak benim de sizlerden bir isteğim var; Hepinizin bildiği gibi Nüfus sayım tespitimiz yapılmaktadır. Artık doğduğun yerde değil de, yaşadığın yerde nüfus tespiti yapılıyor. Burada ince bir nokta var, onun altını çizeyim. Hiç kimse yanlış anlamasın. Belki dün gidip köyünde yazılanlar olmuştur ‘dün’ diyorum Allah’a şükür bugün ben ihtimal vermiyorum. Burada ikamet eden bir arkadaşımızın bile, gidip de köyünde yazılma gibi bir davranış içerisine gireceğine inanmıyorum. Bu çocuklarımız yarın bir gün okula kayıt olmak istediği zaman, muhtarımız burada kayıtlara bakacak. “Senin bende kayıtın yok. Kaydının olduğu yerde çocuğunu okula kayıt yaptır” diyecek. Çok basit muhtarlık seçimi için buradan bir arkadaşımız köylerine gidip sayım yaparsa yanlış yapar. Bu şehrin geleceği sizin elinizde. Bir defa devlet şunu yapıyor. Nüfus ne kadar 450 bin. Diyor ki; ‘Aksu Mahallesinin nüfusu ne kadar, şu kadar. Mahallenin nüfusuna göre; Buraya şu kadar Sağlık Ocağı, şu kadar okul, şu kadar sosyal tesis lazım” diyor. Ona göre hizmet veriyor. Devlet plan ve programını nüfusa göre yapıyor. Bu iş başka türlü olmuyor. Giden de varsa Allah rızası için lütfen buraya geri gelsin ki biz de en iyi hizmeti yapalım. Çünkü hizmet parayla oluyor, parasız olmuyor. Ben ne kadar çırpınsam bile paraya göre iş yapıyorum. Bunun için muhtarıma diyorum ki; aman bana 10 tane sokak ver, 11. sokağı asfaltlayamam. Sadece benim yazın asfalt giderim günlük 50 milyar, bu çok pahalı bir malzeme. Siz aslında çok büyük bir şey istemiyorsunuz ama bu işler parayla oluyor. Lütfen bu konuda bir tek arkadaşımızın bile başka yerde yazılmasına fırsat vermeyelim. Merkezden bir arkadaşımız dahi köylere gitmesin, fırsat vermeyin. Bu tapu işi kolay bir şey olmadı, çok çalışma yapıldı. Çok uzun bir emeğin sonucu bu tapularınız hazırlandı. Şu an Kahramanmaraş’ta en az 15-20 tane tapusunu almayan mahalle var. Daha adım bile atmamışlar, bugün adım atsalar 3 sene sürer. O yüzden siz birkaç adım öndesiniz. İnşallah ben bunun kadirini kıymetini bileceğinize inanıyorum. Evinizde huzur içerisinde, aile ortamınız huzur içerisinde, hayırlı bir ömür sürmemiz için, şu çocuklarımızın geleceği için, bu konuda bizlere destek verin. Biz de sizden aldığımız bu emaneti son dakikasına kadar en iyi şekilde taşıyalım. Oturacağınız evde mutlu, huzur, barış ve kardeşlik içerisinde oturun.”

MAHÇİÇEK: GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

Poyraz’dan sonra konuşan Milletvekili Hanefi Mahçiçek ise şunları kaydetti: “Son 4 yıldan bu yana bugüne baktığımız zaman, hem Kahramanmaraş’ımızda hem de ülkemizde güzel şeyler oluyor. Bakın bu tapu ile Aksu Mahallesi imar planı içerisinde yer almış demek bu çok önemli bir olay. Bunu kavramanız lazım. Artık Aksu Mahalleniz Kahramanmaraş imar planı içerisinde. Burada yapılan bütün evler yasal statü kazanmıştır. Yani sizler burada yaptığınız evler içerisinde hiçbir sıkıntı içerisinde kalmadan yaşayacaksınız demektir. Bu çok önemli bir olay, burada gerçekten belediyemizi yürekten tebrik etmeniz lazım. Böyle bir imkânı, böyle bir hizmeti sizlere taşıdığı, sizlere getirdiği için. Böyle bir şansı, böyle bir imkânı hala yakalayamamış mahallelerimiz var. Maalesef Kahramanmaraş’ın imar planı çalışmaları onlara henüz uzanamamış ama sizlere uzanmış. Onun için bunların kıymetini bilmeliyiz. Bu vesileyle evlerinizde ailenizle huzur ve mutlu içerisinde yaşayın.” (www.kanal46.tv)
Editör: TE Bilisim