Genelkurmay Askeri Mahkemesi, Albay Çiçek hakkında hazırlanan iddianameyi reddetti!

Askeri Mahkeme Albay Dursun Çiçek'in yarğılandığı davayı reddetti. Çiçek'in yargılanması İstanbul'da sürecek.Askeri mahkeme, 'İrtica İle Mücadele Eylem Planı'yla ilgili davayı reddetti. İlk duruşma öncei Çiçek, gazetecilerle 'ev sahibiyiz' diyerek tokalaşmış ve davanın askeri mahkemede görülmesini talep etmişti.

Çiçek temyize gidecek

Deniz Piyade Kurmay Kıdemli Albay Dursun Çiçek hakkında, 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' başlıklı yazıyla ilgili olarak açılan davanın, Genelkurmay Askeri Mahkemesi'ndeki ilk duruşmasından ret kararı çıktı.

Sanık Çiçek, İstanbul'da yargılandığı 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' davası ile bugünkü davanın aynı suçlamalarla açıldığını ifade etti.Yazının basında yer alması sonrasında ilk soruşturmanın askeri savcılık tarafından başlatıldığını belirten Çiçek, bu sebeple İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 'yetkisizlik, görevsizlik' kararı vermesi gerektiğini dile getirdi.

Askeri mahkeme, sanık avukatları tarafından yargılamanın askeri mahkemece yapılması talebini görüşmek için duruşmaya ara verdi. Mehkeme heyeti, ara sonrası, davanın reddine karar verdi.Askeri Mahkeme, iki davada da aynı suçlamaların yapıldığına, ilk davanın ise İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkmesi tarafından açıldığına karar verererek, ret kararı aldı. (Mynet)