Türkiye Su, Enerji ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanlığı için aday olan Ali Bürkek, seçimi kazandıkları takdirde üyelerin sendikaya olan güvenini güçlendireceklerini öne sürdü.

Seçim çalışmaları için, Trabzon Bulvarı üzerindeki Özel İdare İş Merkezi ikinci katında seçim bürosu açan Bürkek, sendika üyelerinden yapılacak seçimlerde destek istedi. Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Gök, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, AK Parti Kahramanmaraş Belediye Başkan aday adayı Sıtkı Güvenç ve çok sayıda sendika üyesinin katıldığı törenle seçim bürosunu açan Bürkek, eski yönetime ise eleştirilerde bulundu.

Mevcut yönetimle 4 yıl önce beraber seçime girdiklerini ve seçimi kazandıklarını hatırlatan Bürkek; “bir yıl mevcut yönetimle çalıştık. Ancak çalışma arkadaşlarımızın bu süreç içerisinde demokratik bir yönetim gösteremediğini ve beklentilere gerekli cevap veremediğini gördüm. Üyeler arasında kendilere oy verene ayrı, vermeyenlere ayrı muamele yaptıklarını gördüm ve yanlarından ayrıldım. Şimdi ise bu yönetimin yaptığı yanlışları düzeltmek için yola çıktım” dedi.

Mevcut Başkan Ömer Lütfi Ergin'in seçim kanunundaki eşitlik ilkesine de aykırı hareket ettiğini iddia eden Bürkek şunları kaydetti: “Farklı işyerlerini birleştirerek delege seçimi yapmıştır. Mesela TEİAŞ Kılavuzlu TMdeki bir birimi Göksun TEDAŞ işletmesine bağlayıp Göksun Kanlıkavak TMyi de Afşin Çobanbeyliye, Afşindeki TEİAŞ hat bakım ekibini ise Göksun TEDAŞ işletmesine getirerek adil olmayan bir seçim yapmıştır. Söz konusu bu işyerlerinde oy kullanan üye arkadaşlarımızın bir çoğu seçeceği delegeleri tanımıyorlardı. Bu uygulamayla da seçim kanunundaki eşitlik ilkesine aykırı hareket etmişlerdir.

Bu ve bunun gibi bir çok kriz bu yönetim döneminde yaşanmıştır. İşte bu nedenlerle biz yola çıktık. İnşallah şube yönetimini aldığımızda insana insan gibi hizmet edeceğiz. İş yerlerindeki iç huzuru tekrardan sağlayacağız. Üyelerimizin sendikaya olan güvenini güçlendirerek, her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini sağlayacağız."

Öte yandan; TES-İŞ Sendikası Kahramanmaraş Şubesine bağlı bir grup üye, 7 Aralık'ta Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe vererek, şube yönetim kurulu üyelerinin delege seçimlerini usulsüz yaptıklarını öne sürmüş ve suç duyurusunda bulunmuştu. Bu konuda adli süreç devam ederken, seçimlerin Mayıs ayında yapılması bekleniyor. (Kaynak: Maraş Gündem - www.kanal46.com)