Kahramanmaraş’lı avcıların sabırsızlıkla beklediği 2009–2010 av sezonu resmen başladı. Av tutkunları sezonun ilk avı için sabahın erken saatlerinde yollara düştü.

Av yasaklarının başlayacağı tarih olan 21 Şubat 2010'a kadar değişik kuş türleri ve tavşan avlanabilecek.

Yetkililerden alınan bilgilere göre bugün itibariyle üveyik ve bıldırcın avı, 10 Ekim tarihinden itibaren de tavşan, keklik, ördek, kaz, çulluk, güvercin avlanabilecek. Yetkililer, avcıların bu tarihlerde çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatil günlerinde avlanma yapabileceklerini açıkladı. Av tutkunları, avlanma esnasında kanunen izin verilen tekli, çifte, süper poze ve iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmış, içerisine takoz konulmuş, otomatik, pompalı ve yarı otomatik tüfekleri kullanabilecek. Bir avcı bir günde 10 adet bıldırcın, sekiz adet üveyik, üç adet karatavuk, altı adet kaya güvercini, dört adet çulluk, bir adet yaban tavşanı avlayabilecek.

Av ruhsatı olmayanlar avlanamayacak

Öte yandan, yetkililer, avcıların, ava çıkmadan önce tüfek ruhsatlarını çıkarmaları, avcılık belgelerini ve avlanma izinlerini mutlaka yanlarında bulundurmaları uyarısında bulunuyor. Avlanmada yasal mevzuatlara aykırı davranan avcılar hakkında yasal işlem yapılacak. Merkez Av Komisyonunca belirlenen avlanma esas ve usullerine uymayanlar hakkında 22 TL'den 11 bin 200 TL'ye kadar idari para cezası verilebilecek. Ayrıca av hayvanı türüne göre 50TL ile 50 bin TL arasında değişen tazminat bedelleri talep edilecek.