Başakşehir'de seçim öncesi yapımına başlanan kaçak binaların yıkımı sırasında olaylar çıktı. Yıkıma direnen mahalleli ortalığı savaş alanına çevirdi.

Polis ve panzerlere taş yağdıran mahalleli belediye otobüslerini de attıkları taşlarla kullanılamaz hale getirdi. Bu arada atılan gaz bombası bir ilkokulun bahçesine düştü. Çok sayıtda öğrenci ve vatandaş bombadan etkilendi. Yıkım için gelen ekiplere taşla saldıran göstericiler, basın mensuplarının da kameralarını kırdı.

Başakşehir Güvercintepe Mahallesi'nde seçim öncesi yapılan kaçak binaların yıkımı için çok sayıda çevik kuvvet ekibi eşliğinde gelen belediye ekipleri büyük tepkiyle karşılaştı.

Mahallede toplanan yüzlerce vatandaş, yıkıma direnerek belediye ekipleri ve polise taş yağdırdı. Direnişle karşılaşan çevik kuvvet ekipleri tazyikli su ve biber gazı ile gruba müdahale etti.

Seçim döneminde kendilerinden rüşvet alınarak yapılara göz yumulduğunu iddia eden mahalleli ana caddelere barikat kurup ateşe verdi.

Mahalleden geçen belediye otobüslerini de taş yağmuruna tuttular. Mahalleli, polisin geri çekilmesi üzerine sloganlar atarak belediyeyi protesto etti.

Grubun büyük tepkisi sonrası Başakşehir İlçe Emniyet Müdürü bir panzerin üzerine çıkarak vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Emniyet Müdürü megafonla, "Size yardımcı olacağız. Konuyu halledeceğiz. Temsilcilerinizi gönderin konuşalım." dedi. Grup sakinleşti sanılırken tekrar taş yağmuru başladı. Atılan biber gazlarından çok sayıda kadın ve çocuk etkilendi. Güvercintepe'deki gerginlik hala sürüyor. CİHAN / Mynet