Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşen Hülya Avşar basın mensuplarının sorularını cevapladı.


Gezi Parkı eylemlerinin başlamasının ardından Hülya Avşar, Başbakan Erdoğan'dan görüşme talebinde bulunmuştu. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sanatçı Hülya Avşar ile Başbakanlık Resmi Konut'ta görüştü.
Hülya Avşar'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinin ardından yaptığı açıklama şöyle:
"Dinlediğiniz zaman çok inandığım hak verdiğim şeyler var. Burada Başbakan'la görüşecek lider olmaması handikap. Gezi'deki öğrenci ve genç insanların hepsine hak veriyor, hepsine sevgi besliyor. Ama onları bazı konularda anlamakta zorlandığını ifade etti. Burada ayaküstü bir şey söylemek istemiyorum. Her iki tarafta da ön yargı sözkonusu. Gerginlikle kimsenin kazanamayacağını herkes biliyor. Başbakanımızla gençler arasında duygusal bağ olması gerektiğini düşünüyorum. Her iki taraf da haklı. Ama arada başka gruplar var. O grubun aradan çekilmesi gerekiyor ki insanlar anlaşabilsin. Ben kimseyi temsilen burada değilim, bireysel haklarımı kullanarak buraya geldim.


Ben kendi kızımdan hareketle konuştum. Gördüğüm bir takım eksiklikleri söylemek için geldim. Onunla aramızda yaşadığımız çatışmaları benzetiyorum. Ailelerde çatışmalar vardır. Çocuk bozar, anne yapmaya çalışır, baba görmez.  


Son derece amatör ruhla buradaydım. Grupların ayrılması ve duygusal bağ kurulması gerekiyor. Gençlerin de kendilerini ifade edebilecekleri bir ortamları yok. Ben sadece haklarını aradıklarını, demokrasi aradıklarını, ortada kim suçlu kim hatalıya gelindiğinde bir lider olması, Başbakanla konuşması gereken.
Yine önyargı olanlar olacak. Sen de kimsin niye oraya gittin diyecekler. Ama devamlı bu tür laflar olur. Bu laflara takılsaydım şu an bu yerlere gelemedim. Bu lafları söyleyen o insanlar aslında gençlerle, başbakanımızın arasına giren kişiler aynı zamanda. Ben Gezi Parkı’na gitmek istemiyorum Çünkü beni anlamayacaklar, dinlemeyecekler. Ama derlerse ki buyur senin bekliyoruz, isterlerse seve seve giderim. Ama böyle bir talep gelmeyeceğini biliyorum. 


Başbakan’a ‘bekleyemez misiniz?’ dedim. ‘Otursunlar bakalım ne oluyor?’ diye. Bir örnek verdi şimdi söylemiyorum. Onu dinleyince anladım ki o da doğru. 24 saat içinde müdahale edecekleri izlenimini aldım. Lütfen kendini bilen kişiler çekilsinler. Orada kimler kalıyor bir bakalım. Bizi yoranları görelim sonra ne yapacağımıza karar verelim. Başlarında bir lider yok. Üçüncü şahıslar araya girdiği zaman bu tür olaylar oluyor maalesef.





Media not computed.







VALİ'DEN MÜDAHALE AÇIKLAMASI
Hülya Avşar'ın Başbakan'la yaptığı görüşmede 24 saat içinde bir müdahale yapılacak izleniminez kapıldım' sözlerini ise şöyle değerlendirdi:


"Hülya Avşar nasıl böyle bir izlenim aldı bilmiyorum. Ama bize böyple bir talimat yok. Bizim de bir hazırlığımız yok. Bu hanımefendinin kendi iç değerlendirmesidir. Ama müdahale olacak diye kimse düşünmemelidir. Şu an itibariyle müdahale söz konusu değil."


TRTHABER