Kahramanmaraş’ın AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, 12 Şubat Kurtuluş Bayramı nedeni ile yayımladığı mesajında; “Bugün kurtuluşun 89'uncu Yıldönümü. Kalplerimiz müşterek bir heyecanın rüzgârında bütün gücü ile çarpıyor. İstiklal Mücadelesinin ilk meşalesi tatlı bir mutluluğun anısını bütün ihtişamı ile bir daha yaşıyor. İmanlı bir beldenin, Destanlaşan yiğitliği bir daha dile geliyor ve Tarihin bağrında Taht kuran bir Dev, Maraşlı yine gövde gösteriyor” dedi.

Başkan Poyraz, mesajında şu görüşlere yer verdi:

Değerli Kahramanmaraşlılar

Bayram; insanların en mutlu günleri… Hayatın zorluklarını yenip, önüne set çekildiği günler. İnsanları birbirlerine kuş cıvıltısı gibi kaynaştıran saadete erdiren günlerdir.

Kurtuluş ise; mazinin en büyük sembolü. Hayatın sembolü Kurtuluş, milli benliğin, milli tarihin gayesi. Tarihin çilesine dur demesini bilen kurtuluş.
Kurtuluş ile Bayram birleşince; Tarihle milletin saadet ve mutluluğu meydana geliyor.

İşte; 12 Şubat böyle bir gündür. Tarihin kendisiyle öğündüğü gün. Bu, sadece düşmanın mağlup edilerek zafere ulaşılan gelişi güzel bir gün değildir.

12 Şubat, Bir avuç Maraşlı'nın içinde bulunduğu imkan ve şartları düşünmeksizin Kadın-Erkek,Çoluk-Çocuk bir mihrak etrafında toplanarak, top yekün saldırışının ifadesidir.

12 Şubat, Yiğit Maraşlı'nın, asil yüreğinde feyizlenerek bütün yurda kıvılcım saçan bir ışık pınarıdır.

Ve nihayet 12 Şubat, Yumruğun bombayı, iman gücünün silah gücünü yendiği eşsiz ve müstesna bir gündür.

Evet; 89 yıl önce bugün, Yiğitler beldesi Maraş, zalim bir düşmanın pençesinden kendi gayreti ile kurtulmuş, Türk İstiklal Mücadelesinin öncüsü olma şerefini kazanmıştır.

Tarih 12 Şubat 1920'ye yaklaşıyor “Maraş ülkemizden ayrılacak, düşman eline bırakılacakmış ha?” şayiaları yayılıyordu. Halk tekbir kalp kesildi. Kaynağı belirsiz tek bir hareket genel bir hareketsizlik meydana getirdi. Bütün Maraş bir anda soluk kesilmiş susuyordu.

Demircinin çekici örs'e inmedi. Bakırcının tokmağı boşlukta durdu. Çulhacının mekiği Yuvasından kımıldamadı. Sarac'ın biz'i geçmedi, Babaların şefkati dondu. Analar Yavrularını bağırlarından ayırdı. Can evine kadar işleyen sorgu, sorguların en uğursuzu beyinlerin içinde tekrar burgulandı: “Maraş ülkemizden ayrılacakmış ha?” ve sonra bütün Maraş bir ağız olarak haykırdı: “olamaz” diye.

O vakit kalp işledi. Kafa İşledi. Gövde işledi. İman coştu. Fakat bu sefer her işleyen başka türlü işliyordu. Sakin, Sulh'cü şehrin o günkü halkı bu sual ve cevaptan sonra şuur altı aleminin hükmüne girdi. Ve düşmanın kovulacağı kararlaştırıldı.

Evet 12 Şubat 1920 bir şahlanıştı; Mehmet Akif'in üstün benzetişi ile “Tek dişi kalmış canavar”a Batının emperyalist devletlerine karşı, Türk milletinin şahlanışı.
12 Şubat, Batının küstahlığına, zulmüne, canavarlığına karşı; özgürlük aşıklarının, iffet düşkünlerinin, Sütçü İmamlarının, Mıllış Nurilerin ve bütün bir şehrin, Maraşlıların şahlanışıdır.

“Vatan sevgisi imandandır” 12 Şubat, inanmışların, vatan sevgilerinin derecesini, imanlarının kudretini gösteren gündür. 12 Şubat, tek cümle ile, maddeye karşı mananın ve imanın zaferidir.

Ey bu zaferi bize kazandıran aziz şehitler! Vatan size minnettardır. Bu mukaddes emaneti evlatlarınız kıyamete kadar muhafaza ve müdafaa edecektir.

Geleceği görürler, Geçmişleri bilenler!
Yarın'ı açanlardır, Maraş için ölenler!
Maraşlı güzünü Yum, Alnından saçını çek,
Bekle şimdi Şehidin biri ordan öpecek.

Bugün kurtuluşun 89'uncu Yıldönümü. Kalplerimiz müşterek bir heyecanın rüzgarında bütün gücü ile çarpıyor. İstiklal Mücadelesinin ilk meşalesi tatlı bir mutluluğun anısını bütün ihtişamı ile bir daha yaşıyor. İmanlı bir beldenin, Destanlaşan yiğitliği bir daha dile geliyor ve Tarihin bağrında Taht kuran bir Dev, Maraşlı yine gövde gösteriyor.

Bu düşüncelerle şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor. Tüm halkımın Bayramını tebrik ediyor, saygılar sunuyorum.” (www.kanal46.com)