Kahramanmaraş Belediye Başkanı AKP’li Mustafa Poyraz, Bakanlar Kurulu kararıyla "Yenileme alanı" ilan edilen Ekmekçi ve Kurtuluş mahallelerini turizme kazandıracaklarını söyledi.

Kale MADO Cafe’de düzenlediği basın toplantısında, belediye çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren ve kentin en önemli sıkıntısının ulaşım olduğuna dikkat çeken Poyraz, hazırladıkları ulaşım master planını hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını ve önümüzdeki yaz döneminde iki önemli noktaya köprülü kavşak yapacaklarını ifade etti.

Poyraz, "Nüfusu günden güne artan Kahramanmaraş'ta ulaşım başlı başına problem olmaya başlamıştı. Eğer bugünden bir adım atamazsak yarın çok daha zorluklarla karşılaşacağımızı çok iyi biliyoruz. Buradan hareketle geçtiğimiz günlerde projesini tamamladığımız ulaşım master planını uygulamaya başladık. İlk olarak Mustafa Bey Meydanı'nda gerekli düzenlemeler yapmaya başladık. Ardından Kıbrıs Meydanı'ndaki çalışmalarımızı hızlandırdık. Hedefimiz yaz mevsimi döneminde her iki noktaya da köprülü kavşak yapmak. Bu bir adım, inşallah devamı gelecek" diye konuştu.

Kentin trafik yükünü çeken Trabzon Bulvarı'nda da bazı değişiklikler yapılacağını vurgulayan Poyraz, burada da 2 noktada sola dönüşleri kaldıracaklarını söyledi.

YENİ OTOGAR BİNASI

Kahramanmaraş'a yeni şehirlerarası otogar binası kazandırmak amacıyla başlatılan projenin son aşamaya geldiğini dile getiren Poyraz, "Amacımız şehrimizin adına yakışır modern terminal binasını hizmet açmak olacaktır. Bunun için Adana karayolu üzerinde bulunan 40 dönüm araziyi Hazine'den devraldık. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarak inşaata başlayacağız" dedi.

Mevcut otogar binası ile ilgili de çalışmaların bulunduğuna işaret eden Poyraz, "Buraya birçok talip var. Önümüzdeki hafta ihale için encümende karar alacağız. Alış veriş merkezi yapmak için bize müracaat eden yerli ve yabancı firmalar var. Buradan gelecek parayı da yeni belediye binası yapımına aktaracağız. Büyük bir bölümünü ise kent içi ulaşım çalışmalarında kullanacağız" ifadesini kullandı.

Ekmekçi ve Kurtuluş mahallelerinin Bakanlar Kurulu kararıyla "Yenileme alanı" ilan edildiğini belirten Poyraz, kentteki sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket ederek, bu bölgeleri turizme kazandırmak istediklerini ifade etti. Başkan Poyraz’ın basın toplantısına çok sayıda yerel ve ulusal basın mensubu katıldı. (Ajans 46) (www.kanal46.tv)