BATMAN'ın Kozluk İlçesi yakınlarında devriye gezen askeri araca PKK'lı teröristlerin ateş açması sonucu 1 astsubay şehit oldu, 2 er yaralandı. Van'ın Başkale ilçesinde polis aracının devrilmesi sonucu yaralanan 4 polisten 2'sinin şehit olduğu bildirildi.

Kozluk'a bağlı Gümüşörgü Köyü yakınlarında bugün saat 16.00 sıralarında devriye görevini yapan askeri araca PKK’lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ilk ateşte kimliği henüz alınamayan 1 astsubay şehit olurken, 2 er de yaralandı. Araçtaki diğer askelerin karşılık vermesi üzerine teröristler ormanlık alana doğru kaçtı. Teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede kapsamlı operasyon başlatıldı. Yaralı askerler helkopterler Diyarbakır Askeri Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı.

Şehit haberinin duyulması üzerine Batman Valiliği Kültür ve Turizm haftası kapsamında düzenlemeyi planladığı Ferhat Göçer ile Gültekin Gönülaçar'ın konseri iptal edildi.

VAN'DA DA 2 ŞEHİT

Van'ın Başkale İlçesi’nde göreve giden bir polis aracının şarampole yuvarlanması sonucu 2 polis şehit oldu, 2 polis de yaralandı.

Kaza, büğün saat 16.00 sıralarında Albayrak Köyü Köprü Mevkii'nde meydana geldi. Başkale İlçesi'nden Albayrak Köyü'nde operasyona giden İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde görevli 4 polisin içinde bulunduğu 65 NA 126 plakalı özel otomobil, Köprü Mevkii'nde virajı alamayarak takla atıp, şarampole yuvarlandı.

Kazada, otomobilde bulunan polis memurları Ramazan Arslan, Yetiş Ulaş, Ersin yılmaz ile Mehmet Ongun yaralandı. Başkale Devlet Hastanesi'ne kaldırılmak istenen yaralı polislerden Ramazan Arslan ile Ersin Yılmaz şehit olurken, diğer 2 yaralı polisler, Yetiş Ulaş ile Mehmet Ongun ise askeri helikopterle Van’a sevk edildi.

ŞIRNAK’TA BİR SUBAY İLE İKİ ERBAŞ YARALANDI

Dün akşam Balveren beldesinden Şırnak’a intikal eden bir grup askere teröristler tarafından açılan ateş sonucu, bir subay ile iki erbaş yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde verilen bilgiye göre, Balveren beldesinden Şırnak'a giden askeri araca dün akşam saatlerinde, bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu bir subay ağır, iki erbaş/er hafif olmak üzere üç kişi yaralandı. Yaralılar Asker Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Öte yandan Şırnak Merkez’e bağlı dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince icra edilen faaliyet esnasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca 1,5 kilo amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış bir el yapımı mayın bulundu.

Siirt’in Eruh ilçesi Ekinyolu bölgesinde, güvenlik güçlerince gerçekleştirilen faaliyet esnasında, bölücü terör örgütü mensuplarına ait muhtelif yaşam malzemesi de ele geçti. (Hürriyet)