BM Genel Kurulunda, Filistin bayrağının arasında bulunduğu BM’ye üye olmayan gözlemci ülkelerin bayraklarının BM Genel Merkezi’ne asılması ile ilgili yapılan talep 119 üye ülkenin oyu ile kabul edildi.


Filistin, kendi bayrağının da aralarında bulunduğu BM’ye üye olmayan gözlemci ülkelerin bayrağının da BM Genel Merkezi’ne asılmasıyla ilgili başvuruda bulunmuştu. Filistin’in başvurusu üzerine 193 üyeli BM Genel Kurulu, Filistin bayrağının New York'taki genel merkez ve diğer BM ofislerinde üye ülkelerin yanına asılmasına dair tasarıyı oylamak üzere toplandı. Oylamada 119 üye ülke tasarıya evet, ABD ve İsrail'in aralarında bulunduğu 8 üye hayır yönünde oy kullanırken, 45 üye çekimser kaldı. AB'ye üye 28 ülke ise çekimser kaldı.
Fransa, İsveç, İtalya, İspanya, İrlanda, Slovenya, Lüksemburg, Belçika, Malta ve Polonya ise "evet" dedi.
Fransa BM daimi temsilcisi Francois Delattre, Fransa’nın iki devletli çözüm lehine oy kullanmak için evet dediğini belirtti. İsrail'in BM Büyükelçisi Ron Prozor, tasarıyı kabul eden BM Genel Kurulunu “Eğer, Filistin dünyanın düz olduğunu önerseydi, kurul bunu da oylardı” sözleriyle eleştirdi.


ABD'nin BM nezdindeki daimi temsilcisi Samantha Power ise, Filistin bayrağının BM Genel Merkezi ve BM ofislerine asılmasının İsraillileri ve Filistinlileri bir araya getirmeyeceğini söyledi. Filistin Başbakanı Rami Hamdallah ise, Paris'te gazetecilere yaptığı açıklamada kararı “Filistin'in BM'e tam üyeliğe kabulü için önemli bir adım” olarak yorumladı.


Karara göre, bayrağın 20 gün içerisinde BM Genel Merkezi ve BM ofislerine asılması gerekiyor. Filistinli diplomatlar, bayrağın 30 Eylül’de Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın BM Genel Kurulunun yıllık toplantısında dünya liderlerine sesleneceği gün asılmasını istedi.
2012 yılında BM Genel Kurulu, Filistin'in BM'ye üye olmayan gözlemci devlet statüsünü kabul etmişti.