Aydın'da, bürokratları, AKP mitinginin 200 metre ilerisinde yapılan toplu açılış törenine katılmaya çağırdığı için eleştiri oklarına hedef olan Vali Mustafa Malay, bir partili gibi CHP lideri Baykal'ı eleştirdi.

Malay, hakkındaki eleştiriler nedeniyle düzenlediği basın toplantısına “Bu bir veda toplantısı da sayılabilir” diyerek başladı. Malay şunları söyledi: “Bazı basın mensupları, bazı siyasiler aldıkları saçma sapan bilgilerle, 'Vali, kamu görevlilerini başbakanın mitingine yazı ile davet etti' şeklinde haber ve köşe yazısı yazdı. Bu siyasi kişileri, köşe yazarlarını ispata davet ediyorum. İspat etmezlerse namerttirler.”

Baykal'ın “Valiler, genel müdürler, daire müdürleri, herkes aklını başına alsın. Türkiye'de 'Ben sırtımı AKP'ye, Başbakan'a dayadım' diye kimse güvenmesin. AKP ile gelenler APS ile giderler” şeklindeki sözlerini anımsatan Malay, şöyle devam etti:

“Bu çok komik. Hiçbir vali, APS ile gitmez. Devleti bu kadar yıpratan, halkının değerleri ile ters düşen kişiye, bu millet, valisini APS ile gönderme yetkisi verir mi? Kesinlikle vermez. Öyle zannediyorum ki partisi veya halk Baykal'ı APS ile gönderecektir.” Vali Malay merkeze alınmaması durumunda emekli olmayı düşündüğünü de söyledi.

‘ARTIK AYDIN'DA VALİLİK YAPAMAZ'

Aydın Valisi Malay'ın, Deniz Baykal'a yönelik sözleri CHP'lilerden sert tepki gördü. Aydın CHP Milletvekili Fatih Atay, “Vali Malay, miting çağrısı yaptığı için eleştirilmişti.

Bu tavrına karşın, hala kendisine hoşgörüyle bakanlar vardı. Ancak bugün düzenlediği basın toplantısında, sayın genel başkanımıza dil uzatmış, AKP genel başkanının bile kullanmayı cesaret edemediği cümleleri kurmuştur. Maskesi düşmüştür. Artık Aydın'da valilik yapamaz, yapmaması gerekir. Gidip AKP il başkanlığı yapabilir. 24 saat içerisinde istifa etmelidir” dedi.