Ankara'da eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'e bombalı saldırı girişiminde bulunan Didem Akman ve Serkan Onur Yılmaz'ın yurtdışında bomba eğitimi aldıkları ortaya çıktı. Bu arada, Ankara polisinin üçüncü bir saldırganı aradığı belirtildi.

Akman'ın ailesinin İzmir'de yaşadığı ancak ailesinden uzun zamandır kopuk olduğu belirlenirken ona yardımcı olduğu önesülen Serkan Onur Yılmaz'ın DHKP-C terör örgütü üyesi olmaktan haklarında defalarca işlem yapıldığı da belirlendi.

Bombalı saldırı girişiminde bulunan Didem Akman'ın (23) son yıllarda Konak ilçesinde oturan ailesinden kopuk yaşadığı belirtildi.

İlk kez terör örgütü DHKP-C üyesi olmaktan 2005 yılında gözaltına alınan Didem Akman'ın bugüne kadar üç kez hakkında terör örgütü üyesi olmak, terör örgütünün propagandasını yapmak, gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet suçlamasıyla işlem yapıldığı, en son Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alındığı olayda 8 ay cezaevinde kalıp serbest bırakıldığı öğrenildi. Didem Akman'ın şu anda da bir suçtan hakkında yakalama emri bulunduğu bildirildi. Yine emniyet kaynaklarına göre Didem Akman'ın örgütün Yunanistan kampında bomba eğitimi aldığına dikkat çekildi.


Editör: TE Bilisim