Kahramanmaraş’ın Afşin-Elbistan Termik Santrali’ne kömür çıkarılan Çöllolar Kömür Havzasında 10 Şubat günü meydana gelen ve 1 kişinin can verdiği 9 kişinin de toprak altında kaldığı göçükle ilgili gelişmeler Türkiye kamuoyunda da büyük bir merakla bekleniyor.

Toprak altında kalanların bulunabilmesi için çalışmalar sürdürülürken, Kahramanmaraş’ın 12 Şubat Kurtuluş Bayramı törenlerini izlemek üzere kente gelen Devlet Bakanı Faruk Çelik ile 13 Şubat Pazar günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Ankara kaynaklarından alınan bilgilere göre; Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’in de 15 Şubat Salı günü Ankara’dan özel bir uçakla Kahramanmaraş’a gelecekleri öğrenildi.

Sabah saatlerinde Kahramanmaraş’a gelmesi beklenen iki bakanın helikopter ya da karayolu ile 4 gün ara ile iki göçük faciası yaşanan bölgeye giderek inceleme yapmaları bekleniyor.

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da 16 Şubat veya ileriki bir tarihte söz konusu bölgeye giderek incelemelerde bulunabileceği yönünde bilgiler alındı. Ancak bu bilgi henüz teyit edilemedi. (www.kanal46.com)