Merhum İHA muhabiri İsmail Güneş'in İHA için çektiği fotoğraflar, Cihan Haber Ajansı tarafından "özel haber" olarak servis edildi!


Cihan Haber Ajansı'nın "habercilik skandalı"na İhlas Haber Ajansı'dan sert tepki geldi. İHA, Cihan'ın merhum İHA muhabiri İsmail Güneş'in İHA için çektiği fotoğrafları kendi "özel haber"i olarak servis ettiğini belirttiği açıklamasında şöyle dedi:

Bu kadar da olmaz!

Türk haberciliğinde 'rezaletin de bu kadarı' denilecek bir olay yaşandı...

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 25 Mart 2009'da Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken düşen helikopterde bulunan merhum muhabirimiz İsmail Güneş'in acı olayın yaşandığı gün İHA'ya zimmetli fotoğraf makinesi ile çekmiş olduğu fotoğraflar Cihan Haber Ajansı tarafından 'Özel Haber' olarak servis edildi.

İsmail'in cesedine ulaşıldığı gün yetkililerce el konulan kamera ve fotoğraf makinesi uzunca süre ajansımıza iade edilmedi. İade edildiğinde ise içerisindeki görüntüler ve fotoğraflar silinmiş hafıza kartları da alınmış bir vaziyetteydi. Cihan Haber Ajansı'nın bugün 'özel' olarak servis ettiği fotoğraflar İHA muhabiri İsmail Güneş tarafından ve İHA'ya ait fotoğraf makinesi ile İHA için çekilmiş fotoğraflardır.

Son nefesini verene kadar bir gazeteci olarak görevini yapan İsmail Güneş, tüm Türkiye'nin ve İHA ailesinin her zaman hatırlayacağı son işinde canı pahasına haber yapmaya devam etmişti. İsmail'in, ajansı adına yaptığı son işi rakip bir ajans tarafından 'Özel Haber' olarak yayınlanması ise kazanın kendisi kadar kara bir olay olarak hatırlanacaktır.

Haberci olarak rekabetin iş geliştirmek adına gerektiğini düşüyoruz, doğru, etik, özel ve atlatma haberlere önem veriyoruz fakat söz konusu haberin ve fotoğraflarının yayınlanmasının, meslek ahlakına ve bu çok özel durumun hassasiyetine uygun olmadığını, rekabetle ve habercilikle açıklanamayacağına inanıyoruz. (Kaynak: haberler)