Cumhurbaşkanının göreve başlaması Kahramanmaraş'ta kutlandı.


Yaptığımız haber-yorum için, artık okuyucularımızın merakını giderelim.


Afşin yöresine ait olan “Çomu’ya baş bağlamay gitmek” deyimi, kendi işini halletmeden başkasının işine yardım etmeye gidenler  için kullanılır.


Bu deyimin çıkış hikayesi de şöyle: Çomu Afşin’e bağlı bir köy. Komşu köylerden bir ailenin  bir dünya işi varmış. İş bir türlü bitmek bilmiyormuş. İşi olan adamın karısı da “De hadi herif, Çomu’da düğün var. Daha gelinin başını bağlamaya gideceğiz diyormuş. Gelin akrabaları filan da değilmiş.”Zaten burnundan soluyan, teri sırtından akan adamcağız da yine de sabrederek, ”Daha işini bitirmeden Çomu’ya baş bağlamaya mı gideceksin?” demiş.


İşte bundan sonrasın da siz yorumlayın.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın göreve başlamasıyla kent merkezinde kutlama programı düzenlendi.


Kent Park’ta düzenlenen kutlama programı Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muharrem Erantepli’nin kısa konuşmasıyla başladı.
Ardından Büyükşehir Belediyesi bando ve folklor ekibi, gösterilerini sundu. Kutlama programı Kahramanmaraş’a özel meyan şerbetinin ikram edilmesiyle sona erdi.