İletişim Fakülteleri Dekanları Konseyi Yürütme Kurulu, "Cumhurbaşkanı, internet yasasını veto etmelidir" görüşünü savundu.


İletişim Fakülteleri Dekanları Konseyi (İLDEK) Yürütme Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, torba yasayla 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'da yapılan değişikliklerin hukuk devleti ilkelerine aykırı olduğu iddia edildi.


Kişi hak ve özgürlüklerine yönelik düzenlemenin "torba yasa" diye adlandırılan bir yöntemle yapılmasının doğru olmadığı savunulan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:


"Bu düzenleme Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına (TİB) yargı kararı olmaksızın erişimi engelleme yetkisi vermektedir. Bu durum, 5651 sayılı yasanın, AİHM tarafından da tespit edilen ifade özgürlüğüne engel hükümlerini daha da ağırlaştırmaktadır. Öte yandan, internet trafiği kayıtlarının yargı kararı olmaksızın TİB tarafından kullanılabilmesinin hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmayacağı da açıktır. Bu nedenlerle Sayın Cumhurbaşkanımız, internet yasasını veto etmelidir."


(AA)