DHKP-C'li teröristler tarafından makamında şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındığı fotoğrafı yayınladıkları için 9 gazetenin yöneticileri hakim karşısına çıktı.


14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savunmasını yapan Cumhuriyet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Abbas Yalçın, “Editöryal tercihimiz olayı tüm çıplaklığıyla ortaya koymak. Bu terör örgütü propagandası değil, terör olayının şiddetinin korkunçluğunu göstermek adına önem arz ediyor. Biz yazarlarını teröre kurban vermiş gazeteyiz. Herhangi bir terör örgütünü övmemiz mümkün değil.” dedi. Birgün Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Berkant Gültekin ise fotoğrafın zaten sosyal medyada yayımlandığını belirtti. Kendilerinin de söz konusu fotoğrafı AHaber'den aldıklarını bildirdi. Amaçlarının, olayı tüm çıplaklığıyla ortaya koymak olduğunu dile getirdi.


Soruşturma savcısının bir resimden hareketle terör örgütü propagandası suçlaması yöneltmesinin saçma olduğunu söyleyen Birgün Gazetesi İmtiyaz Sahibi İbrahim Aydın ise soruşturmayı iktidarın basına yönelik bir tehdidi olarak algıladıklarını kaydetti. Şok Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Kaan Özbek, olay gerçekleştiği andan itibaren bahsi geçen görüntü ve fotoğrafların sadece yurtiçinde değil yurtdışında, dünya basınında da yayımlandığına dikkat çekerek yapılanın gazetecilik faaliyeti olduğunu söyledi.


Hukuksuz atama sonrasında görevine son verilen Millet Gazetesi eski Yazı İşleri Müdürü Sedat Gülmez ise mevcut kayyum yönetiminin kurum avukatlarının kendilerini savunmasına izin vermediğini belirterek yeni bir avukat buluncaya kadar süre verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, duruşmaya katılamayan sanıklar Can Dündar, Eren Keskin, Orhan Duman, Başak Günsever, Mehmet Emin Öztürk, Seçil Şengelir ve Temel Tanadalan'ın önümüzdeki duruşmada savunmalarının alınmasına karar verdi.