Kahramanmaraş’ta 14 Engelli vatandaş bir günlük silah altına alınarak, askerlik heyecanı yaşadılar. İl Jandarma Komutanlığı’na sabah saatlerinde teslim olan özürlü vatandaşlar bir günlük eğitimin ardından akşam saatlerinde düzenlenen yemin törenine katıldılar.

Cumhuriyet Başsavcısı Muharrem Morgül, KSÜ Rektörü Nafi Baytorun, Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek ve Şehit aileleri dernek yöneticilerinin katıldığı törene, engelli vatandaşların yakınları da iştirak etti.
Yemin töreninde bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Albay Ernail Keleş, Askerlik hizmetinin ‘Asker-Millet’ kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil eden Türk milleti için bir onur vesilesi olduğunu belirterek , “Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey,bunun haklı gururunu,ömür boyu taşıma mutluluğuna sahip olmaktadır “ dedi.

Kahramanmaraş’ta 14 engelli vatandaşın sembolikte olsu bir gün asker olmanın ve vatana hizmet etmenin heyecan ve sevincini doyasıya yaşadığına da dikkat çeken komutan Keleş, “Şanlı bayrağımızın gölgesinde yapılan bu yemin,engelli evlatlarımızın da gerektiğinde kendilerine verilecek görevleri, damarlarındaki asil kanın ve kalplerindeki güç,şevk ve heyecanla yapabilecek azim ve kararlılıkta olduklarının bir göstergesidir.”

Engelli vatandaşlar adına konuşan Jandarma Er Rasim Karabulut’ta ,bir günlükte olsa bu duyguyu derinden yaşadıkları için çok sevinçli olduklarını belirterek, gerektiğinde bu vatan için canlarını seve seve feda edeceklerinden kimsenin şüphesi olmamasını gerektiğini vurguladı, kendilerine bu sevinç ve heyecanı tattıran komutanlara teşekkür etti.

Daha sonra engelli vatandaşların terhis belgesi törene katılanlar tarafından verildi. (ajans 46) (www.kanal46.tv)