Ergenekon Davası'nın bugünkü duruşmasında tutuklu sanık Ertekin, MİT'in Ergenekon Şeması'nda Aydın Doğan'ın olduğunu açıkladı. İşte çok çarpıcı sözler...

Ergenekon şemasında Aydın Doğan'ın ismi var

Ergenekon Terör Örgütü (ETÖ) davasının 48. duruşmasında tutuklu sanıklardan Hayrettin Ertekin savunmasına devam etti. "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak, Halkı Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı isyana tahrik, Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik" gibi suçlardan yargılanan Ertekin, MİT tarafından hazırlanan ve mahkeme tarafından gizli kalmasına karar verilen Ergenekon şemasında Aydın Doğan'ın isminin de bulunduğunun söyledi. Doğan'ın saygın bir iş adamı olduğunu ifade eden Ertekin, mahkemenin şemadaki isimlerin saygın kişiliğini dikkate alarak gizlilik kararı vermesini eleştirdi.

Ertekin,"Ben ve buradaki sanıklar saygın kişi değil mi?" diye sordu.
Terörist olmadığını savunan Ertekin, asıl teröristin PKK'lılar olduğunu söyledi. Ertekin,"Buradan ihbar ediyorum, Osman Öcalan'ın Beka'daki adresini verebilirim. Cemil Bayık'ın kaldığı yerin koordinatlarını verebilirim. Gidip onları yakalasınlar, getirsinler." dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Silivri Cezaevi'nde yürüttüğü ETÖ davasında tutuklu sanık Hayrettin Ertekin, Salı günü yarım kalan savunmasına devam etti. Ertekin, mahkemenin bir önceki oturumda örgüt şemasının orjinal halinin, ismi açıklanmayan kişilerin "Kişilik haklarının zarar görmemesi ve itibarlarının zedelenmemesi" amacıyla açıklanmaması yönündeki kararını doğru bulduğunu söyledi. Ertekin, "MİT şemasında saygın dediğiniz insanlar acaba ne kadar vergi veriyorlar? Benim verdiğim vergiler Kayseri defterdarlığından sorulsun. Biz de onlar kadar saygınız. O şemadaki insanların kimler olduğunu biliyoruz. Onların buraya gelmelerini istemiyoruz. Ancak, buradaki insanlar, ben saygın değil miyim? Yüce mahkemeniz çok iyi bir karar verdi. Benim ismim şemada yok ama şemada yer alanlardan ne Ethem Sancak'ı ne de Aydın Doğan'ı tanırım. Doğan, 15 okul açtı. Yanında 10 binin üzerinde insan çalışıyor. Bunları kamuoyuna açıklamıyor. Ben de onun gibi istihdam sağlıyorum. Aydın Doğan benim televizyonuma POAŞ ile ilgili reklam veriyor. Bu örgüt bağlantısı olarak mı değerlendirilmeli?" dedi.

Ertekin, Business Channel'in örgüt propagandası amacıyla kullanılması yönündeki iddiaları reddederek, "Ben ticaret yapıyorum, amacım televizyonum üzerinden para kazanmak." şeklinde konuştu.

Ertekin, ajandasında Muzaffer Tekin'le ilgili notları da şu şekilde açıkladı:"Muzaffer Tekin'in intihar haber müdürüm vasıtasıyla öğrendim. Televizyonun yönetim kurulunda bulunan generaller uçakla Ankara'ya gidiyorlardı. Onlara ulaşamadığım için tanıdığım Muammer Ünal paşayı aradım. O da Tekin'in sarışın, iyi bir komutan olduğunu, babasının MİT'te çalışan Salih Reşit Tekin olduğunu, kendisinin de Kıbrıs'a çıkan ilk komutan olduğunu söyledi. Ben bunları ajandama not alıp daha sonra haber müdürüme söyledim. Tamamen haber amaçlı nottur." diye konuştu.
Ertekin, Harp Akademilerinde birçok konferans verdiğini ve bu yüzden kendisine Harp Akademilerine giriş kartı verildiğini dil getirdi. Genel Kurmay Başkanları, Süleyman Demirel, Turgut Özal, Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan gibi üst düzey devlet yöneticileriyle samimi ilişkisi olduğunu savunmasında sık sık ifade ettiği gözlendi.

ETÖ davasında sanık olmasını ATV ve SABAH ihalelerine bağlayan Ertekin, "Bu ihaleye girmemem yolunda tehditler aldım. Turkuaz ve Leon şirketlerinin sahibi Ediz Aydın beni arayarak 'Burası beyefendiye lazım. Çalık Holding bizim ajansımız. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isteğiyle bu ihaleye giriyoruz' dedi. Daha sonra Akif Beki de konuyla alakalı beni aradığını ancak kendisine ihalede olacağımı söyledim. Ben terörist olduğum için değil, bu ihaleye girmek istediğim için sanık oldum." dedi.


Ertekin, TSK'nın Güneydoğuda başlattığı yardım faaliyetleri kapsamında oradaki öğrencilere 5 bin önlük dağıttığını anlattı. "Diyarbakır'da bir komutan bana yardım kampanyası kapsamında Sedat Peker'in de üç TIR giyecek gönderdiğini söyledi. Komutan, Peker'e bu konuyla alakalı teşekkürlerini iletmemi istedi.Bu teşekkürü şu ana kadar iletme şansım olmadı." diyen Ertekin, arkasını dönüp Sedat Peker'e bakarak "Şimdi burada iletiyorum" diye konuştu.

'Benim tanıdığım Sedat Peker kuyumculuk yapıyor'

Ertekin, hakkındaki iddialara cevap verirken sanıklardan sıkıldıklarına yönelik tepki gelinc savunmasını bitirdi. Ertekin, sanıklara yönelik de; "Ben sabırla herkesin savunmasını dinledim ama arkadan sıkılmış gibi sesler geliyor. Ben nasıl sizi dinlediysem sizden de aynısı beklerdim. Burada savunmamı bırakıyorum." dedi.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün "Sözlerinizi bitirdiniz mi?" şeklindeki sorusuna Ertekin, "Arkadaşlar sıkılmış" diye cevap verdi.
Bunun üzerine Başkan Şengün, Ertekin'in emniyet ifadesini okudu. Mahkeme başkanı Şengün, Ertekin'in telefon görüşmelerinde geçen konuları tek tek sordu. Ertekin'in görevden alınan Erkan Daşgın isimli bir askerin davası ile ilgili telefon görüşmesinde, "Dava 13. Ağır Ceza'da. Bizim başkan, Köksal bey. Gidip görüşelim" sözlerini sordu.

Şengün,"Köksal beyi tanıyor musunuz? Hiçbir araya geldiniz mi? bu telefon görüşmesini yaptığınızda tanıyor muydunuz?" diye sordu. Ertekin, konuşmanın yanlış anlaşıldığını belirterek," bahsettiğim 'Köksal bey"siz değilsiniz. Sizi burada tanıdım. Bu dava albay Mustafa Levent Göktaş'ın baktığı bir davaydı. Oradaki kişi de Genelkurmay adli müşaviri Binbaşı Köksal'dır." şeklinde cevap verdi.

Notlarında geçen "Sedat Peker"in kim olduğu da sorulması üzerine Ertekin," Kapalı çarşıda kuyumcu dükkanımın yanında 'Peker kuyumculuk' var. Sahibinin ismi de Sedat'tır." dedi.

aktifhaber