Kahramanmaraş İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimine tek aday olarak katılan Fatih Paköz yeniden seçildi. Meclisin Mart ayı toplantısında gerçekleştirilen seçimde Paköz, 43 meclis üyesinden 38’nin oyunu alarak yeniden başkan seçilirken, Cuma Doğan’a ise aday olmamasına rağmen 2 oy çıktı. Bu arada; 2 oy geçersiz sayılırken, 1 meclis üyesi ise izinli olduğu için oylamaya katılamadı.

SEZAL İLE PAKDİL GRUBU ARASINDAKİ ÇEKİŞME ÖTELENDİ

Böylece Ali Sezal grubu ile Nevzat Pakdil grubu arasında yaşanması beklenen güç dengeler düellosu Paköz üzerinde dün gece uzlaşılması nedeni ile şimdilik ötelenmiş oldu. Bilindiği gibi, AKP il başkanlığı seçiminde Sezal grubu Veysi Kaynak’ı desteklerken Pakdil grubu ise il başkan adayı olarak Belediye Meclis üyesi Eczacı Mehmet Hamzaoğlu’nu çıkarmış ancak Başbakan Erdoğan’ın devreye girmesi üzerine Hamzaoğlu adaylıktan çektirilmişti. Bu nedenle iki grup arasına kara kedi girerken, il genel meclisi başkanlığı seçiminde iki tarafın kılıçları çekerek düello etmeleri bekleniyordu. Kulislerde elde edilen bilgilere göre; Hamzaoğlu’nu destekleyen isimlerin başında gelen hatta Hamzaoğlu’nun basın toplantısında spikerlik bile yapan Paköz’ün karşısına Sezal grubunun Halil İbrahim Gül’ü başkan adayı olarak çıkarması bekleniyordu. Ancak; KAGİD toplantısı için kente gelen Pakdil ile Sezal grubu arasında yapıldığı tahmin edilen gizli pazarlıklar sonucunda Paköz ismi üzerinde uzlaşmaya varıldığı bilgisi kulislerden sızdırılmıştı. Bugün yapılan seçimde ise Paköz yeniden tek aday olarak girdiği seçimi kazanırken, düellonun ise ötelenmesi dikkat çekti. Bu arada; AKP Kahramanmaraş camiasında artık dışarıya da taşan çekişmelerden genel merkezin rahatsızlık duymaya devam ettiği bu nedenle her iki grubu da uyarması üzerine tek aday çıkartılmış olabileceğine de dikkat çekiliyor.

DİĞER SEÇİMLER

Öte yandan; meclis toplantısında diğer seçimler de yapıldı. Buna göre; İl Genel Meclis Birinci Başkan Vekilliğine Hulusi Ataç 30 oyla seçildi. 3 oy ise boş çıktı. Bunan yanında; ikinci başkan vekilliğine de; yine 39 oyla Kazım Demiröz seçildi. 2 oy ise boş çıktı.

İl Genel Meclisi iki asıl meclis katibi seçiminde; Hayati Güngör 38, Ethem Sümbül ise 20 oy aldılar. Muhtar Deniz’e 3 oy, Behzat Kama’ya ise 1 oy çıktı. Bu seçime 42 üye katılırken, 3 oy ise boş çıktı.

İki yedek meclis katibi seçiminde de; Muhtar Deniz 40 ve Yemliha Böke ise 36 oy alarak seçildiler. Mehmet Gelir’e ise 1 oy çıktı.

(ajans 46 - www.kanal46.tv)

(YASAL UYARI: Bu sayfada yer alan haber ve fotoğrafların tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır. Aksine davranış aynı zamanda emek hırsızlığıdır ve hakkımızı helal etmiyoruz.)