Eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan, milletvekilliği aday adaylığını geri çekti.



Milli İstihbarat Teşkilatı Eski Müsteşarı Hakan Fidan, 25'inci Dönem milletvekili genel seçimleri aday adaylığı başvurusunu geri çekti.



Fidan, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Gördüğüm lüzum üzerine, bugün itibariyle 25'inci Dönem milletvekili genel seçimleri aday adaylığı başvurumu geri çekmiş bulunuyorum.
Ülkeme ve milletime hizmet yolunda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tevdi edilen her vazifeyi hakkıyla yerine getirmenin gayreti içinde olacağım. Bu vesileyle, destek ve itimatlarından dolayı, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve aziz milletimize şükranlarımı arz eder, saygılar sunarım.
Dr. Hakan Fidan."


Fidan tekrar MİT’in başında


Bakanlar Kurulu sonrası Fidan’ın adaylığını çekmesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Fidan’ın tekrar MİT Müsteşarı olarak görevlendirildiğini bildirdi.


Arınç şunları söyledi: “Son günlerde en çok konuştuğumuz ve en çok sorulan isim bu. Bende tekrar sorduğunuz bir zamanda ‘aday oldu konuşmayacağız’ diye düşünmüştüm. Ama bugün (dün) bir gelişme oldu. Aday olduğunda ilk haberdar bendim. Gelişmelerden bahsedilince ben şunları söyledim. Eğer sadece aday olmak için istifa edecekse bunun doğru olmayacağını söylemiştim. Sayın Fidan MİT müsteşarlığında fevkalade başarılı olmuş bir isimdir. Keşke bunu yapmasaydı demiştim. Bu belki garip karşılandı. Sonra Cumhurbaşkanımız da benim düşüncelerime yakın bir şey söyledi. Bunu zaman zaman da tekrarladı. Sayın Fidan bugün(dün) itibariyle aday adaylığından vazgeçtiğini söyleyerek Başbakanımıza bunu iletmiştir. Başbakanımız da Cumhurbaşkanımızla istişare sonucu bunun uygun olduğuna karar verdiler. Konuyla ilgili Sayın Fidan’ın yaptığı açıklamayı da yeterli görüyorum. Diğer konu ise Sayın Fidan tekrar MİT müsteşarlığında görevlendirilmiştir ve Başbakanımız da onay vermiştir. Tekrar göreve başlayacaktır.


MÜMKÜNDÜR, SAKINCA YOKTUR


Prosedür uygulanmıştır. Bir insan aday adayı olmuştur. Devlet görevlisi bu x insan vazgeçerse, tekrar müracaat ederse geri döner. Görevine iade edilir. Bu mümkündür. Mümkün olmayan ise sadece yargı mensupları ve TSK personelidir. MİT’in kendi kanunu vardır. Buna göre de bir sakınca yoktur. MİT müsteşarı milletvekili adayı olabilmek için müracaat etmiştir ve onun bağlı olduğu kişi olan Başbakan'dır. Onun onayı ile aday adayı olmuştur. Şimdi vazgeçmiştir ve yine ona onay veren Başbakan'ın onayı ile görevine iade edilmiştir. Mesele budur.”