Tüm yurtta, Hz. Peygamber ve İslam’a hakaret içeren filme tepki çığ gibi büyüdü. Protesto gösterilerinde Amerika Birleşik Devleti (ABD) ile İsrail bayrakları yakıldı.


KONYA- Tüm dünya’da Müslümanların tepkisine neden olan Hz. Muhammed ve İslam dinine hakaret içeren ABD yapımı film, Konya’da da protesto edildi. Şerafettin Camisinde Cuma Namazı çıkışında açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, Hıristiyan ve Yahudilerin farklı peygamber ve kutsal kitaba sahip olmalarına rağmen birlikte hareket ederek Müslümanlara hakaret ettiklerini söyledi. İslam dini ve Peygamberi Hz. Muhammed’e hakaret içeren filmin de bu görüş doğrultusunda hazırlandığını ifade eden Güneş, “Ne zamanki 2 milyar Müslüman, ‘Ben Müslümanım, Müslüman kardeşimle beraberim’ demediği müddetçe, Avrupa’ya yönelirseniz Allah’ta sizi gebertir” dedi. Güneş, tüm dünya Müslümanlarının bir araya gelerek İslam kardeşliğinin kurulması gerektiğini kaydetti.Açıklama sonrası ‘Tekbir’ getiren grup ABD ve İsrail bayrağını ateşe verdi. Her iki ülkenin aleyhinde slogan atan kalabalık grup olaysız şekilde dağıldı.


İSTANBUL


Bayazıt meydanında cuma namazının ardından toplanan yüzlerce kişi Amerika’da gösterime giren ve tepkilere neden olan ‘Müslümanların Masumiyeti’ isimli film, protesto etti. Cuma namazının ardından toplanan grup attı.


Ellerinde ‘Zalimler İçin Yaşasın Cehennem’, ‘Ellerin Değil Kökün Kurusun İsrail’ şeklinde pankartlar taşıyan ve “Kahrolsun Amerika”, “Kahrolsun İsrail” ve “İslam ümmeti kabul etmez zilleti” şeklinde sloganlar atan grup adına açıklama yapan Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları Başkanı İsmail Acar, söz konusu film ile kendi halkları arasında yükselen İslam’a karşı, İslamofobi ile bu ilginin önünün kesilmeye çalışıldığını söyledi. İslam’ı savaş dini olarak tanıtan film de Müslümanlara açıkça hakaret edildiğini vurgulayan Acar, “Bu film Hazreti Peygambere yapılan ne ilk ne de son saygısızlık. Yıllardır sürdürülen diyalog çalışmaları, İslam’a ve Peygamber’ine yapılan saygısızlığı azaltmıyor. Aksine artırıyor. Son olarak İstanbul’da yapılan diyalog çalıştayı bunun en önemli kanıtı oldu. Çalıştaya çok sayıda diyalogcu, Hristiyan ve Yahudi din adamı katıldı. Buna karşılık Hazreti Peygambere Hakaret filmi aynı günlerde gösterime sokuldu” dedi.


Hükümetin tepkisinin ise yetersiz kaldığını ileri süren Acar, “İslam İşbirliği Teşkilatı ve İslam ülkeleri, fitneye yol açan bu filme karşı birlikte hareket etmeli. Filmin gösterimi derhal durdurularak, bu filmi yapanlardan hesap sorulmalıdır” şeklinde konuştu.


RİZE


Cumhuriyet Meydanı’ndaki Şeyh Camii önünde Cuma namazı sonrası toplanan ve aralarında Saadet Partilileri'nde yer aldığı yaklaşık 100 kişilik grup adına konuşan Ramazan Bursa, söz konusu tahrik filmi ile küresel ırkçı emperyalizmin kendi halkları arasında yükselen değer olan İslam’a karşı ilginin önünü kesmeye çalıştığını belirtti. Yaşana kaosun sorumlusunun ABD’ olduğunu ifade eden Bursa, şöyle konuştu:


“Dünyada huzur ve barış ancak İslam’la mümkündür. İslam düşmanları ne yaparsa yapsınlar hakkı üstün tutan İslam hakim olacaktır. Buda çok yakındır. İslam en üstündür ve ondan daha üstünü yoktur. İslam’ın peygamberi olan Hz. Muhammed’e yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. İslam’ın baharı ancak Muhammed’i bir duruş sergileyenlerin eliyle gelecektir. İslam birliğinin kurulması ile Muhammed’i bir koku tüm dünyayı saracak ve bu dünya gül bahçesine dönecektir. Hiçbir çirkinliğiniz kainatın efendisine olan aşkı gölgeleyemez.”


İSKENDERUN


Saadet Partisi İskenderun İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği protesto mitingine AK Parti İskenderun İlçe Teşkilatı, İnsani Yardım Derneği temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Cuma namazına müteakip Şehit Pamir Caddesindeki boyacılar parkında toplanan kalabalık tekbirler getirerek, ‘Kahrolsun Amerika, Kahrolsun Siyonizm’ 'Kahrolsun İsrail" şeklinde slogan attılar.


Platform adına basın açıklaması yapan, Saadet Partisi İskenderun İlçe Başkanı Halil Çelik, “Bu film ile milyonlarca Müslüman’ın inancıyla oynayarak, İslam'a açık bir saldırı düzenleniyor. Çeyrek yüzyıldır İslam coğrafyasında sürdürülen diyalog çalışmaları Müslümanların aleyhine işlemeye devam ediyor. Müslümanlar aşağılanırken, İslami sembol ve değerlere saldırılıyor" dedi.


ERZURUM


Saadet Partisi (SP) Gençlik Kolları tarafından düzenlenen protesto gösterisinde Lala Paşa Camii avlusunda toplanan grup, Hz. Muhammed’e (s.a.v) hakaret içeren filme tepki gösterdi. Grup adına basın açıklaması yapan Mehmet Şen, “Müslümanların Masumiyeti adlı İslam’a hakaret eden filmin yapımcılarından biri Kur’an yakmaya yeltenen Hıristiyan papaz Terry Jones, filmin diğer yapımcı finansörü Yahudi Sam Bacile ve bir diğer destekçisi Mısırlı Kıpti Morris Sadek’dir. Batı ülkelerinin filme karşı sessiz kalması ve bunu ifade özgürlüğüne bağlaması haksız bir tutumdur. ABD’deki bu İslam karşıtı hakaret binlerce Müslüman’ı sokağa dökmüştür. Bu da gösteriyor ki İslam’a ve Hz. Muhammed’e (s.a.v) yöneltilen hiçbir hakaret cevapsız kalkmayacaktır” dedi.