Kahramanmaraş Belediyesi’nde savcılık talimatı ile önceki gün polis tarafından gerçekleştirilen bazı ihalelerde sahte belge, sahte iş bitirme ve yeterlilik belgesi düzenleyerek usulsüzlük yapıldığı iddialarını içeren mühendislik ve hizmet alımı ihalelerine yönelik olarak başlatılan soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulmak üzere emniyete götürülen 4 belediyeci ile 2 özel şirket sahibi zanlı adliyeye sevk edildi.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından şikâyet, ihbar ve istihbari faaliyetler sonucu harekete geçildi. Titiz çalışmalar sonucunda elde edilen bulgular üzerine savcılık talimatı üzerine 20 Nisan Salı günü sabah saat 10 sıralarında Belediye’nin Şekerdere Bulvarı üzerindeki hizmet binasına gelen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı sivil polisler, Etüt, Plan ve Proje Müdürlüğü’nde görev yapan bazı memurları ifadesine başvurulmak üzere emniyete götürdü. Soruşturmanın bazı ihalelerle ilgili olduğu öğrenilirken, polisler ihale evrakları üzerinde de incelemeler yaparak bunları da emniyete götürdü.

Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın ise, olayı doğrulayarak söz konusu çalışmanın savcılık talimatı ile gerçekleştirdiğini ve buna göre hareket edilmekte olduğu bilgisini verdi. Bu arada polis sorgu için savcılıktan ek süre aldı.

OPERASYON KAPSAMINDA KİMLERİN İFADESİNE BAŞVURULDU?

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek ifadesi alınan Belediye Etüt Plan ve Proje eski Müdürü Fahri Y. (49), Proje Memurları H. Mehmet D. (57) ve A. Halit K. (46), Harita Mühendisi Bayazıt G. (45), özel şirket sahipleri Emre B. (25) ile eniştesi Hasan K. (45) işlemlerinin tamamlanmasının ardından Adliye’ye sevk edildi. Zanlıları adliyeye götüren polislerin ellerinde ise ihale evraklarının bulunduğu dosyaların olduğu da görüldü.

Kahramanmaraş Belediyesi’nde 2008-2009 yılları arasında tahminen 400 – 600 bin lira değerindeki bazı hizmet alımı ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı iddiası ile ifadelerine başvuran zanlıların içerisinde yer alan ikisinin suçlamaları kabul ettikleri iddia edildi. Söz konusu operasyon kapsamında üst düzey bir belediye yetkilisinin ifadesine başvurulduğu bilgisine de ulaşıldı.

Bu arada ihalelerle ilgili soruşturmanın büyüyerek devam edeceği ve bazı kişilerin daha ifadelerine başvurulabileceği de öne sürülüyor. (www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim