Öcalan ile haftalık görüşmelerini yapamayan avukatları için Adalet Bakanlığı tekne kiraladı.

İmralı Adası ile deniz yolu ulaşımını sağlayan iki gemideki arıza nedeniyle müvekkilleri bölücübaşı Abdullah Öcalan ile haftalık görüşmelerini yapamayan avukatları için Adalet Bakanlığı tekne kiraladı. Ulaşım sorunun çözülmesi üzerine 28 Temmuz’dan beri adaya gidemeyen Öcalan’ın iki avukatı, dün sabah Gemlik’ten İmralı’ya hareket etti.

Kenya’da yakaladıktan sonra ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın savunmasını üstlenen avukatları İbrahim Bilmez ile Mehdi Öztüzün, geçen Çarşamba günü Tuzla Kosteri ve İmralı 9 motorunun arızalı olması nedeniyle İmralı Adası’na gidememişlerdi. Adalet Bakanlığı’nın özel bir tekne kiralaması üzerine ulaşım sorunu çözüldü. Avukatlar Gemlik Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerin ardından Gemport Limanı’ndan İmralı Adası’na hareket etti. Abdullah Öcalan haftanın çarşamba günleri avukatlarıyla, her ayın ikinci ve dördüncü pazartesi günü ise cezaevi arkadaşlarıyla birlikte yakınlarıyla görüş yapabiliyor. Öcalan avukatlarıyla en son görüşmesini 28 Temmuz’da yapmıştı.

İSKELE TAŞINIYOR

Öcalan’ın avukatları dün gemiler arızalı olduğu için İmralı’ya Gemlik’ten kiralık tekneyle gitti. 2 gün önce de İmralı ile ulaşımı sağlayan Mudanya’daki iskelenin taşınacağı öğrenilmişti.

PKK'DAN ATEŞKES

PKK terör örgütü, 13 Ağustos - 20 Eylül tarihleri arasında tek taraflı olarak saldırıları durdurma kararı alarak; 13 Ağustos’tan 20 Eylül’e tarihine kadar çatışmazlık süreci ilan etti.

ANF'de yer alan habere göre, "Kongra Gel Başkanlık Divanı" ile "KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı" 13 Ağustos’tan 20 Eylül tarihine kadar çatışmasızlık süreci ilan ederek, 4 maddelik bir barış planı açıkladı.

Açıklamada, “1 Haziran’dan bu yana aktif savunma pozisyonunda olan güçlerimizi pasif savunma pozisyonuna çektiğimizi kamuoyuna resmen ilan ediyoruz. 13 Ağustos’tan 20 Eylül’e kadar güçlerimiz herhangi bir eylem yapmayacak, ancak kendisine, halka yönelecek saldırı ve operasyonlar karşısında savunma hakkını kullanacaktır” denildi.

Planda, “cezaevinde 1700 civarındaki sivil Kürt siyasetçisinin ve barış grubu üyelerinin derhal serbest bırakılması, Abdullah Öcalan’ın barış sürecine aktif katılma koşullarının yaratılması ve yüzde 10 seçim barajının düşürülmesi” istendi. (ANKA)