Kahramanmaraş kamuoyu Sütçü İmam Üniversitesi'nin (KSÜ) Hilton'a tahsis etmeyi kararlaştırdığı 35 dönümlük arsanın yankıları sürerken, arsa fikrini Hilton'a işadamı Mehmet Hanefi Öksüz'ün verdiği ve arsa için aracı olduğu ortaya çıktı. Bu arada; KSÜ Rektörü Prof. Dr. A. Nafi Baytorun'un ise bugün saat 14.00'da bir basın toplantısı düzenleyerek otel ile ilgili yöneltilen eleştirilere cevap vereceği öğrenildi.

'İş adamı Öksüz, Rektöre sahip çıktı' başlığı ile Maraş Gündem'de yayımlanan haberde aynen şöyle denildi:

'Kent kamuoyunda birkaç gündür konuşulan Hilton’a arsa tahsisi nedeniyle açıklama yapan İşadamı Hanefi Öksüz; Rektöre sahip çıktı, arsam olsaydı verirdim...(Mehmet Fiskeci yazıyor.....)

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi sınırları içerisinde bulunan 35 dönümlük arazinin, Hilton Garden Oteline, 49 yıllığına, kredi burs karşılığında tahsis edilmesi üzerine, kamuoyu ve basında koparılan fırtına sebebiyle düşüncelerine başvurduğumuz Kipaş holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı M.Hanefi Öksüz, şehrimizde sosyal yatırımlara ihtiyaç olduğunu, son olarak otelin inşa kararına önce Maliye'nin, sonra da YÖK'ün karar vereceğini, kesinleşmiş bir kararın bulunmadığını belirterek, müsait yerde arsası olsa gözünü kırpmadan verebileceğini, gösterilen tepkilere üzüldüğünü, aynı üzüntüyü Rektör Baytorun için de duyduğunu söyledi

Öksüz; “Üniversitenin koca arazisi var. Kullanmadığı… Manzarası güzel, otel için biçilmiş kaftan. Hilton Otellerinin danışmanı Cengiz Solakoğlu'nu yakından tanıyorum. Adamı ikna ettim,”Gel, sana yer buldum, şuraya otel yap. Ben rektör Baytorun ile konuşurum, dedim. Hilton daha ikna olmadı, gelip bakacaklar. Konuştum da, Rektör, “Aman Hanifi bey başım belaya girer, benim son senem. Gel vazgeçelim bu sevdadan” dedi. Ben de, “Bir şey olmaz, senin cebine giren bir şey yok” diyerek iknaya çalıştım. Bakın, buraya 50 senede hiçbir şey olmaz. Adam 49 sene sonra bırakıp gidecek, alıp götürmeyecek ki. Kökünü vermiyorsun ki… Sonra ister sat, istersen öğrenci yurdu yap. Ama yap… Yeter ki Maraş'a bir yatırım gelsin. Kahramanmaraş turizmde de kalkınsın diyoruz, sonra da Hilton gibi bir büyük firmaya, tesise çelme takıyorsunuz.

Ancak Kahramanmaraşlı hemşehrilerimin çoğunluğu aksini düşünüyorsa, gelmesin. Benim fikrimi bu. Ama biliyorum ki, kamuoyu benim gibi düşünüyor. Bu tür yatırımlara sıcak bakmak lazım, kaçırmamak lazım. Bakın, bize montörler geliyor, adam gidip Antep'de kalıyor. Özel istekleri, alışkanlıkları var. Bir şey diyemiyorsun ki. Şuna inanıyorum, kamuoyunun yüzde 99'u benim gibi düşünür.

Yapıcı olmalıyız. Hiçbir şey yapmayan insanları eleştirirken, yapana da muhalefet ediyor, karşı çıkıyoruz. Allah aşkına, sen bu memlekete ne verdin, ne yaptın? Kızdığım nokta bu. Taş taş üstüne atamayanlar, oturmuş ha bire eleştiriyor. Eleştirmekle bir yere varılmaz, mesafe alınmaz.” dedi.

SESSİZ KALAMAM, BASIN TOPLANTISINA KATILIRIM

Ünlü işadamı Öksüz, Kosifler firmasını ve herhangi bir yöneticisini tanımadığını, sadece Hilton danışmanı Solakoğlu ile görüştüğünü ve onları yatırım için ikna ettiğini belirterek, “Biz yatırım yapacağız, çalışacağız, üreteceğiz ama, bizim hastalığımız çalışanı, üreteni, meyve vereni eleştirmek. Ne geçecek elimize? Hoş olmamız ve üzüldüm. Ha, bu saatten sonra ne yapabiliriz. Seninle oturup bir konuşalım, sohbet edelim dedim, o sebeple çağırdım.

Yöneticidir, saygı duyarım. Benim yönetim tarzım şu; eğer şehrime bir yatırım yapılacaksa, sessiz kalamam. Ben onlara, kendi mülküm olan arsada veririm, mesele değil ama yakışan yer o. En uygun yer” diye konuştu.

Öksüz, Rektör Baytorun'un yapacağı basın toplantısında yer alabileceğini, ancak farklı algılanmasından endişe duyduğunu belirtti.' (www.kanal46.com)