Reuters haber ajansına göre, Kaddafi'ye bağlı kuvvetler isyancıların elinde olan stratejik petrol merkezi Ras Lanuf'a doğru ilerliyor.

Reuters'a konuşan bir kamyon şoförü "Bin Cevad şehrinin yaklaşık 20 kilometre öncesinde Kaddafi'ye bağlı güçleri gördüm. Büyük bir kamyon, askeri araçlar ve bir savaş jeti yavaşça bu yöne doğru geliyordu" ifadesini kullandı.

Kaddafi güçlerinin Ras Lanuf'a doğru ileleyişi sürerken, savaş uçaklarının da bu kenti bombaladığı bildirildi.

Bölgedeki AFP muhabiri, kentin yaklaşık 2 kilometre doğusunda bir patlamanın meydana geldiğini, daha sonra muhalif güçlerin saldırıyı uçaksavarla püskürttüğünü belirtti. Savaş uçakları, Cuma gününden bu yana muhaliflerin elinde olan Ras Lanuf'u dün de iki kez bombalamıştı.

KAN AKMAYA DEVAM EDİYOR

Libya'nın Bin Cevad kentinde Libya lideri Muammer Kaddafi yandaşları ve muhalifler arasındaki çatışmalarda 7 kişi öldü.

Hastane kaynakları, çatışmalarda 7 kişinin öldüğünü, 50 kişinin yaralandığını belirtti.

Kaddafi'ye bağlı birliklerle dün girdikleri çatışmalardan sonra doğuya doğru çekilmek durumunda kalan muhalifler yeniden toplanarak Bin Cevad kentine doğru ilerlemişti.

Misrata'daki çatışmalarda 21 ölü

Libya'nın batısındaki Misrata kentindeki çatışmalarda 21 kişinin öldüğü bildirildi.

Hastane kaynakları, başkent Trablus'un 150 kilometre doğusunda muhaliflerin elindeki kentte muhaliflerle Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçler arasında dün çıkan çatışmalarda biri çocuk 21 kişinin öldüğünü belirtti.

Kentte, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.


Editör: TE Bilisim