KAHRAMANMARAŞ –Osmaniye yolu üzerindeki Aksu mevkiinde bulunan Gönen İplik Fabrikası’nda dün gece saat 22.00 sıralarında işyeri sahibi 4 kardeş arasında fabrikanın satışı ile ilgili çıkan ve 1 kardeşin ölümü, 1 kardeşin de ağır yaralanması olayı ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında olaydan sonra firar eden 2 kardeş polis tarafından yakalandı. Kardeşlerin suçlamayı kabul etmedikleri öğrenilirken soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.

Edinilen bilgiye göre; 2 yıldır satılık olduğu belirtilen ve atıl durumda bulunan iplik fabrikasının satışı konusunda anlaşamayan ve aslen Şanlıurfalı olan Faik (24), Mehmet (35), Suphi (39) ve Salih Aygün (38) isimli kardeşler arasında dün gece saat 22.00 sıralarında fabrikanın girişindeki güvenlik kulübesinin yanında tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesi üzerine kardeşlerden Faik Aygün tabanca ile vurularak öldürülürken, olayda ağır yaralanan diğer kardeş Mehmet Aygün ise Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı.

Yaralı Mehmet Aygün’ün hastanede verdiği ifadesinde kendilerini kardeşinin vurduğunu söylemesi üzerine olaydan sonra firar eden Suphi ve Salih Aygün kardeşler polis tarafından yakalandı. Ancak iki kardeş kendilerine yöneltilen suçlamayı kabul etmezken, tabancayı hangi kardeşin kullandığının araştırıldığı öğrenildi.

SATIŞ KONUSU KAVGAYA NEDEN OLUYORDU

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden yaklaşık 10 yıl kadar önce Kahramanmaraş'a gelerek Gönen İplik Fabrikası'nı satın alan Aygün ailesinin, 2 yıl önce babaları Sırrı Aygün'ü alacak- verecek meselesi yüzünden Şanlıurfa’da meydana geldiği belirtilen silahlı saldırı olayında kaybettikleri öğrenildi.

Daha sonra Kahramanmaraş'taki fabrikanın satışı aile içerisinde kavgaya neden olmaya başladı. Bunun üzerine yaklaşık 2 yıl kadar önce fabrikanın üretiminin tamamen durdurulduğu ve o günden beri tesisin satılık olduğu bu nedenle de kardeşler arasında tartışmalar yaşandığı belirtildi.

Suphi Aygün (39) ve Salih Aygün (38) ile diğer kardeşler arasında dün gece saat 22.00 sıralarında işletmenin satışı konusunda tartışma başladı.

İddiya göre; tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi sonucunda Faik Aygün vücuduna isabet eden kurşunlarla hayatını kaybederken, ağabeyi Mehmet Aygün de ağır yaralı Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olaydan sonra geldikleri otomobille kaçmaya çalışan Suphi ve Salih Aygün polisin takibi sonucunda yakalandı.

Olay yerinde inceleme yapan Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası ekipleri, boş kovanlar buldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (Ajans 46 - www.kanal46.tv)