Kahramanmaraş kent merkezinde 22 Aralık Pazartesi günü 150 bin YTL ile kayıplara karışan Akbank Kahramanmaraş Şubesi Güvenlik Görevlisi Halil Gürün Terlikli (35) kafasına bir el ateş ederek öldürülmüş halde bulundu.

Aslen Kavlaklı beldesinden olan ve Kavlaklı Belediye Başkanı Fevzi Gökçe'nin de akrabası, evli ve 3 çocuk babası Terlikli’nin cesedi, bu gün saat 12.00 sularında Kahramanmaraş – Kayseri Karayolu üzerinde bulunan ve kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Hasancıklı Köprüsü’nün altındaki Kılavuzlu Barajı sularında bulundu.

Başkan Gökçe şunları kaydetti: "Güvenlikçi benim annemin teyzesinin oğlunun oğlu...Yakınız....Çevresinde iyi bir insan olarak tanınır ve bilinirdi. Kendisinin ve ailesinin maddi durumu iyi...Herhangi bir borcu olduğunu da sanmıyorum. Ama olay anında sanki arabaya biniyormuş gibi bir imaj oluşturulmuş. Mutlaka bunu tanıyanlardan birisidir. Bugün burada ise cesedi bulundu. Şu anda emniyetin araştırması sürüyor. Büyük bir ihtimalle tanıdık, arkadaş kurbanı olmuş olabilir." (www.kanal46.com)

Parayı gasp edip, cesedini de suya atmışlar

KAHRAMANMARAŞ’ta, başka bir banka şubesinden çalıştığı banka adına çektiği 150 bin YTL ile ortadan kaybolan güvenlik görevlisi 35 yaşındaki Halil Gürün Terlikli’nin cesedi bulundu. Paranın gasp edildiği, Terlikli’nin de öldürülüp cesedinin ise suya atıldığı anlaşıldı.

Trabzon Bulvarı’ndaki bir banka şubesinde 6 yıldır çalışan Halil Gürün Terlikli, 22 Aralık’ta saat 14.15 sıralarında Kıbrıs Meydanı’ndaki bir başka bankadan 150 bin YTL çekti, ancak çalıştığı bankaya dönmedi. Terlikli’nin 150 bin YTL ile ortadan kaybolması üzerine soruşturma başlatıldı. Para çektiği banka şubesinin güvenlik kamerası incelendiğinde, güvenlik görevlisinin yoğun trafik akışı olan Kıbrıs Meydanı’ndaki kavşakta karşıdan karşıya geçerken bir anda ortadan kaybolduğu belirlendi.

Kaydedilen görüntülerde, önünden bir minibüs geçtiği için aynı anda kavşaktan dönen otomobillerden birine binmiş veya zorla bindirilmiş olabileceği üzerinde durulan güvenlik görevlisinin bulunması için geniş çaplı soruşturma başlatan polis, olayla ilgili şüpheli bazı kişileri gözaltına aldı. Bu kişilerin verdiği bilgiler doğrultusunda, Terlikli'nin para gasp edildikten sonra öldürüldüğü ve cesedinin Kahramanmaraş-Kayseri karayolu üzerinde bulunan ve kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Hasancıklı Köprüsü’nün altındaki Kılavuzlu Barajı tahliye kanalında olduğu bilgisine ulaşıldı. Adana Emniyet Müdürlüğü Sualtı polisinden yardım istendi. Olay yerine gelen dalgıç polisler, su altında yaptığı aramada Terlikli’nin cesedini buldu.

PARAYI ALIP ÖLDÜRMÜŞLER

Meraklı kalabalığın bakışları arasında sudan çıkartılan Terlikli’nin cesedi otopsi için Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Bu arada Terlikli’nin cesedinin bulunduğu bölgede bir de tabanca bulunarak incelemeye alındı. Tabancanın Terlikli’ye ait olup olmadığı yapılacak incelemenin ardından belli olacak.

Bankadan çektiği 150 bin YTL’yi gasp eden zanlıların Terlikli’yi öldürdükten sonra suya attığı sanılırken, nasıl öldürüldüğü konusunda ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Güvenlik görevlisinin öldürüldüğünü duyan yakınları gözyaşı dökerken, olayla ilgili gözaltına alınan ve kaç kişi oldukları açıklanmayan şüphelilerin sorgusunun sürdüğü bildirildi. (M.Nuri ŞİRİN- Lütfi YIKAN / KAHRAMANMARAŞ, (DHA) (www. hurriyet.com.tr - www.kanal46.com)


SON DAKİKA GELİŞMESİ: Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü yarın sabah saat 09.00'da bu olayla ilgili olarak basın açıklaması yapacak. Cinayet olayı ile ilgisi bulunduğu öne sürülen tahminen 3 kişinin gözaltına alınarak ifadesinin devam ettiği de öğrenildi. Emniyet'in yapacağı açıklama ile olay gün ışığına çıkacak...