Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) tarafından Avşar Kampüsü girişindeki 35 dönüm arazinin Hilton Oteli'ne 49 yıllığına tahsis edilmesi kararı, kentte tartışmalara neden oldu. KSÜ Rektörü Prof. Dr. A. Nafi Baytorun, büyük bir iftira kampanyası başlatıldığını ifade ederek, otel tahsis işleminden vazgeçeceklerini söyledi.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Baytorun, yaptığı açıklamada, üniversite olarak bir yandan eğitim ve öğretim sorumluluğunu yerine getirirken, diğer yandan da şehrin sosyal gelişimine de katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde kendilerine yapılan teklifi üniversite yönetiminde görüştüklerini, kampüs girişinde ve kullanılmayan atıl durumdaki 35 dönüm araziyi Hilton Oteli'ne 49 yıllığına tahsis etme kararı aldıklarını hatırlatan Baytorun, "Hilton, arsa devri karşılığında 10 yıl boyunca 65 öğrenciye bugünkü değerle ayda 175'er YTL burs verecek. 10. yıldan sonra ise burs verilen öğrenci sayısı 100'e yükselecek. Burs miktarı ise Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURT-KUR) tarafından verilen burs miktarına endekslenecek. 49 yıl sonra ise 5 yıldızlı Hilton Oteli KSÜ'ye devredilecek" diye konuştu.

KSÜ yönetimi tarafından alınan bu kararın ardından bazı yerel gazetelerde kendilerine yönelik çok ağır ifadelerin kullanıldığını vurgulayan Rektör Baytorun, Çarşamba günü üniversite yönetiminin toplanacağını ve bu karardan vazgeçeceklerini ifade etti.

Baytorun, "Bir üniversite ile şehrin arasındaki organik bağlar o üniversitenin rektörünün şehri dolaşmasıyla değil, şehrin üniversiteye gelmesiyle şekillenebilir. Burada eğer Hilton yapılırsa buradan Kahramanmaraşlılar faydalanacaktır. Biz kararımızı yeniden gözden geçireceğiz ki bu yatırım bundan sonra Kahramanmaraş'ta gerçekleşmeyecektir. Kaybeden Kahramanmaraşlı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Arazinin veriliş şeklinin ihaleyle olmadığını vurgulayan Baytorun, "İlgili firma öğrencilere burs vermek şartıyla görüştük. Biz arazi satmıyoruz araziyi tahsis ediyoruz. 49 yıl sonra bu otel üniversitenin olacak. Ayrıca bu 49 sene içerisince ilk 10 sene 65 öğrencimize ayda 175 YTL burs vereceğiz ve 10. yıldan sonra bu sayı 100'e çıkacak. İki arkadaşımızın olumsuz oy kullandığı doğru. Üzülerek şunu söylemek istiyorum ki karşı oy kullanan arkadaşlarımızdan bir tanesinin ifadesi şudur; "Hilton gelirse öğrencilerimizin ahlakı bozulacak.' Orası bundan sonra sonsuza kadar boş kalacaktır. Arazinin kamulaştırma değeri yaklaşık 100 bin YTL'dir. Çarşamba günü yapacağımız toplantıda otelin yapılmaması için çaba harcayacağız. Burada kaybeden Kahramanmaraşlı olacaktır. Bu yatırım Kahramanmaraş'a yapılmadığı takdirde Gaziantep'e ya da Adıyaman'a yapılacaktır. Eğer buraya Hilton yapılsaydı inanıyorum ki şehrin çehresini değiştirecekti. O otel üniversiteye hizmet etmeyecekti. O otel Kahramanmaraş'a hizmet edecekti" diye konuştu. (İHA)
(KAYNAK: www.yorumgazetesi.com)