Kahramanmaraş Belediyesi’nin son aylarda en sıkıntılı birimi haline gelen Park ve Bahçeler Müdürlüğü ihalesinin 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 16. maddesine göre iptal edildiği bildirildi.

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından verilen ihale iptal ilanında şöyle denildi:

“2010/42946 ihale kayıt numaralı bordür, parke döşeme, duvar örme ve sıva yapımı işi’nin ihalesi, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 16. maddesine göre 03.05.2010 tarih ve 2864-196 sayılı şikayet başvurusu üzerine 10 Mayıs 2010 tarihinde iptal edilmiştir. Kamuoyuna duyurulur.”

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNU NE DİYOR?

"İhale gününden önce ihalenin iptal edilmesi

MADDE 16. -
İdarenin gerekli gördüğü veya ihale dokümanında yer alan belgelerde ihalenin yapılmasına engel olan ve düzeltilmesi mümkün bulunmayan hususların bulunduğunun tespit edildiği hallerde ihale gününden önce ihale iptal edilebilir.

Bu durumda, iptal nedeni belirtilmek suretiyle ihalenin iptal edildiği isteklilere hemen ilân edilerek duyurulur. Bu aşamaya kadar teklif vermiş olanlara ihalenin iptal edildiği ayrıca tebliğ edilir. İhalenin iptal edilmesi halinde, verilmiş olan bütün teklifler reddedilmiş sayılır ve bu teklifler açılmaksızın isteklilere iade edilir. İhalenin iptal edilmesi nedeniyle isteklilerce idareden herhangi bir hak talebinde bulunulamaz.

İhalenin iptal edilmesi durumunda, iptal nedenleri gözden geçirilerek yeniden ihaleye çıkılabilir." (www.kanal46.com)