Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 4 kilo 346 gram esrar maddesi ele geçirilirken, olayla ilgili iki kişi yakalandı. Esrar operasyonu kapsamında ayrıca bir suç örgütü de ortaya çıkartıldı.

İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek yaptığı açıklamada, uzun bir süredir yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Samsun’dan bir şahsın otobüs ile esrar maddesi getirerek Kahramanmaraş’ta piyasa sürüleceğinin öğrenilmesi üzerine, görevlilerce Kahramanmaraş otogarında yapılan operasyonda Ahmet Ö. isimli şahsın toplam 4 kilo 346 gram esrar maddesi ile bir adet sahte nüfus cüzdanı ve sahte sürücü belgesi ile birlikte yakalandığını belirtti. Bu arada yapılan araştırmada Ahmet Ö.’nün ‘adam öldürme, gasp, resmi evrakta sahtecilik, soygun, hırsızlık’ gibi 30’ya yakın suçtan sabıkasının bulunduğu ortaya çıktı.

Çelikbilek, yakalanan şahısla irtibatlı olduğu tespit edilen Hüseyin G. (29) isimli şahsın da yakalanarak, işyeri ve otosunda yapılan aramalarda, bir adet 7.65’lik tabanca, bir adet şarjör, 7 adet mermi, bir adet gaz spreyi, bir adet falçata ele geçirildiğini kaydetti. Çelikbilek uyuşturucularla mücadelede operasyonların sıkı bir şekilde sürdürüleceğini de ifade etti.

Kahramanmaraş’taki operasyonda yakalanan iki kişinin adliyeye sevk edilecekleri de bildirildi.

BÖYLECE BİR SUÇ ŞEBEKESİ DE ORTAYA ÇIKARILDI

Öte yandan; uyuşturucu operasyonu kapsamında yakalanan Hüseyin G.’nin liderliğini yaptığı bir suç şebekesi de ortaya çıkarıldı. Hüseyin G.’nin talimatları doğrultusunda hareket eden Ahmet Ö., Muammer S. (31), Ömer Ç. (26), Osman S. ve Ahmet E. (16) isimli şahıslar da yakalandı.

Suç işlemek amacı ile örgüt kurmak, zorla senet imzalatmak, iş yeri kurşunlatmak suçlarından yakalanan şahıslar, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilecek. (ajans 46 - www.kanal46.tv)


Editör: TE Bilisim