Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 12 Şubat'ta kutlanmakta olan Kahramanmaraş'ın kurtuluş yıldönümü nedeniyle Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'a bir tebrik telgrafı gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün; Kahramanmaraş'ın kurtuluş yıldönümü dolayısıyla Vali Mehmet Niyazi Tanılır ile AK Parti'li Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a birer tebrik telgrafı gönderdiği bildirildi.

TBMM BAŞKANI TOPTAN, KENTİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 89. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI: ''KAHRAMANMARAŞ, BİR HALKIN KENDİ KENDİNE DİRENİŞE GEÇTİĞİ, NAMUSU, CANI, TOPRAĞI VE ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN SAVAŞTIĞI MUHTEŞEM DİRENİŞİN SEMBOLÜDÜR''

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümünü kutladı.

Toptan, Kahramanmaraş Valisi Niyazi Tanılır'a gönderdiği kutlama mesajında, Kurtuluş Savaşı'nda gösterdikleri mücadele ile 'Kahraman' unvanı ve 'İstiklal Madalyası' elde eden Kahramanmaraşlıları, kurtuluş günü nedeniyle yürekten kutladığını bildirdi.

Her safhası ayrı bir zaferle taçlandırılmış olan Milli Mücadelenin, Kahramanmaraşlıların cesareti ile daha da yüceltilmiş olmasının, herkes adına gurur verici olduğunu belirten Toptan, şunları kaydetti:

''Kahramanmaraş, bir halkın kendi kendine direnişe geçtiği, namusu, canı, toprağı ve özgürlüğü için savaştığı muhteşem direnişin sembolüdür. Bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü, büyük Atatürk önderliğindeki bu mücadelelere borçluyuz. Milli idarenin temsilcisi, Kurtuluş Savaşımızın mimarı Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, Maraşlıların onurlu bir mücadeleyle yazdığı kahramanlık destanını, bu şehre 'Kahraman' unvanını vererek ebedileştirmiştir. Anlam ve önemi yüzyıllar boyu devam edecek olan bugün dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı kahramanlarını, rahmet ve minnetle anıyor, şahsınızda değerli Kahramanmaraşlılara selamlarımı iletiyorum.''

BAŞBAKAN ERDOĞAN DA KUTLADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ın kurtuluşununun 89. yıldönümü dolayısıyla, Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır ile Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a birer kutlama mesajı gönderdi.

Başbakan Erdoğan, Vali ve Belediye Başkanına gönderdiği mesajlarda kendilerini kutladı. (www.kanal46.com)


Editör: TE Bilisim