31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala siyaset iyiden iyeye şekillenmeye başladı. 7 tane bağımsız adayın yanı sıra Millet ve Cumhur İttifakı adayları sahada vatandaştan oy istemeye devam ediyor. 23 Şubat’ta kente gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdiği mesajlar sonrası AK Parti teşkilatı sahada daha aktif çalışmaya başladı.
Öte yandan TBMM’de yaptığı konuşmalar ile Kahramanmaraşlı vatandaşlar tarafından takdir toplayan Millet İttifakı Adayı Ali Öztunç’un sürekli, Tv’de ya da tarafsız bir yerde konuşalım teklifine Cumhur İttifakı Adayı Hayrettin Güngör’den cevap geldi. İki aday önceki gün Ticaret ve Sanayi Odası Meclis salonuna ayrı ayrı gelerek konuşmalarını yaparak yol haritasını anlattı.
“Hayatım hemen hemen tamamına yakını yerel yönetimler ilgili geçti” diyen Güngör: “Burada teori kısmında yer aldık. Belediyeler birliği ve Müsteşar Muavinliği görevimiz sırasında uygulamada yer aldık. Ama aktif olarak Rabbim nasip ederse 31 Mart'tan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı olacağım. Bizim burada Şehri nasıl görmemiz lazım? Nasıl bir vizyon oluşturmamız lazım? Nasıl bir yerel yönetim konsepti oluşturmamız lazım? Cumhurbaşkanımız da bu dönem için bize bir vizyon çizdi. Ne yaptı bir Manifesto hazırladı. Burada bizim en önemli görmemiz gereken ve uymamız gereken kuralları ortaya koydu” dedi
İSTİŞARE KÜLTÜRÜ OLACAK
Bir saatti aşkın konuşan Cumhur İttifakı adayı Hayrettin Güngör, iştişare kültürüne dikkat çekti. İmar, Çevre ve Şehircilik konusunda yeni çalışmalar yapacağına vurgu yapan Güngör: “  Bir defa imar Çevre ve Şehircilik alanında ilk başlığımız bu. Biz şehre bir bütün olarak bakmamız gerekiyor. Kahramanmaraş dediğimizde, Kahramanmaraş'ı geleceğe hazırlayacaksak? Kahramanmaraş'ın rekabet gücünü artıracaksak? Kahramanmaraş'ı daha rekabeti yüksek bir hale getireceksek bu bütüncül açıyı korumamız lazım” ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE'DE EN ÖNEMLİ HUSUSLARDAN BİRİSİ İMAR BÜTÜNLÜĞÜ VE İMAR DİSİPLİNİ
Güngör’ün konuşmasından bazı satır başları şöyle: “ Bizim ilk başta bunu yapmamız lazım. Bir de hedefimizin olması lazım. Vizyonumuzun olması lazım.  bir vizyon ortaya koymamız lazım. Hangi alanda gelişme sağlayacağız. Hangi alanlar yeşil alan olacak?  Çevre nerede olacak? Sanayi nerede olacak? Bunun yeniden ele almamız gerekiyor. Bizim öncelikli hedeflerimizden biri iyi bir imar planı. İmar planında revizyon , ıslah yeni alanlar. Bunu ele alacağız. Birinci önceliğimiz bu olacak. 
AFET RİSKİ BULANAN KONUTLAR
Diğer bir husus Türkiye'de yenilenmesi gereken 7 milyon konut bulunuyor. Afet riski olan binalar var. Bu binaların dönüşmesi lazım. Ülke olarak sorunlarımızdan biri kentsel yenileme kentsel dönüşüm. Bu ciddi bir kaynak gerektiriyor. Çevre Bakanlığı bir kanun çıkararak ve fonlar oluşturarak bu dönüşümü peyderpey yapmak istiyor. Kahramanmaraş özeline baktığımızda Kahramanmaraş’ımızda kentsel yenileme alanı olması gereken önemli bir alan var. Özellikle Onikişubat ve Dulkadiroğlu. Merkez olarak düşündüğümüz yerde. 
TEKKE SORUNU BİTECEK
bizim hedeflerimizden biri nereye gitsek Tekke sorunu. Bunun bir maliyeti, bir hukuki süreci var. Bizim kentsel dönüşümde ki hedefimiz yaptıkça bir diğerine başlamak. Yani hemşerilerimize; şurayı da yapacağız? Burayı da yapacağız deyip, ümit verip bunları yapmamak değil. Başlanmış yerleri bitirerek bir öncelik dahilinde bir eylem planı hazırlayarak o sürede bitirmek. Hedefimiz bu olacak. Özellikle şehir merkezimiz, tarihi merkezde başlamak üzere devam edecek. En önemlisi Tekke.  Zaten Tekke kentsel dönüşüm alanı ilan edilmiş. Şu ana kadar çeşitli sebepler ile yapılamayan bazı yerler var. Sağolsun önceki belediye başkanımızın ciddi yol aldığını görüyoruz. Tabii bu kaynak zaman hukuki süreç de uzadığı için burada bir sorun var. 
TRABZON BULVARI SORUNU BİTECEK
Yine o çevrede Trabzon Caddesi'nden başlamak üzere Kaleye kadar olan bir sorun var. Bunlar parçalı olarak şu ana kadar ele alınmış. Tekrar bu sorun giderilememiş. Ama iyi olarak düşünülmüş hiç kimse kötü olsun İyi bir şey yapmaz. Fakat burada nedense hemşerilerimizin bir serzenişi var, sorunu var. Bizim burada yaklaşımımız şu olacak; Trabzon Caddesi'nden Kaleye kadar olan kısmı ve Tekke de dahil olmak üzere tek bir proje yapmak. Bu projeyi de çeşitlendirmek. yani 3 alternatifli bir proje. Bunu nasıl yapmak? İstişare ile. Bizim Manifestomuzun başlığında istişare yer alıyor. Burayı kullanan paydaşlarımıza oturup, Sizce burada ne sorun var? Sorunları alıp tekrar paydaşlar ile istişare etmek. Evet siz bir sorun söylediniz, biz bu bölgeyi bütüncül olarak planladık. Şu şu önerileri hazırladık. Tekrar bunları tartışalım diyeceğiz. Bu konuda da işin uzmanlarından, Ehil insanlarımızdan, şehir dışında bulanan ehil insanlardan yardım alacağız. Bunları en geniş bir mutabakat ile ortaya koyup ve projeyi etaplar halinde sonuçlandırmak. Bizim buradaki yaklaşımımız bu”
Haber: Mustafa Kılınç

Editör: TE Bilisim