Eski Özel Harekât Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, ifadesinde suikast planlarını yalanladı, evinde bulunan krokinin de kendisine ait olmadığını söyledi. Şahin, Ermenilerle ilgili istihbarat toplayıp MİT'e ve askeri yetkililere aktardığını söyledi.

Ergenekon örgütüne üye olmaktan tutuklanan eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, savcılık ve mahkemedeki ifadelerinde Diyarbakır'daki 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu'nun Ermeni bir kadınla ilgili olarak kendisinden bilgi istediğini öne sürdü.

Şahin, kendisine Sivas ve Kayseri'deki Ermenilerle ilgili istihbarat gönderdiği iddia edilen Fatma Cengiz'le ilişkisine ilişkin sorulara da Fatma Cengiz'in DTP içindeki Ermenilerin isimlerini kendisine bildirdiğini anlattı.

GENELKURMAY 3 AY ÖNCE GÖREVE ÇAĞIRDI

Şahin ifadesinde, 2008 yılı sonlarında terörle mücadeledeki deneyimlerinden yararlanmak üzere Genelkurmay Başkanlığı'ndaki bir toplantıya davet edildiğini dile getirerek “Genelkurmay'dan Metin paşa ve Bekir Kalyoncu paşa bana terörle mücadele konusunda müsteşarlık verileceğini, hazırlık yapmam gerektiğini söylediler” dedi. Komutanların kendisine “300 kişi seçeceksin” dediğini iddia eden Şahin, yeni oluşumda gnörev almak üzere özel harekatta çalışmış polislerden liste hazırladığını ifade etti, “Ele geçen belge bunlardır” diye konuştu.

AKTÜTÜN BASKININI MİT'E HABER VERDİM

Şahin, ifadesinde Aktütün'e yapılacak terör saldırısını 20-25 gün öncesinden tanıdığı korucular sayesinde öğrendiğini ileri sürdü ve bu bilgiyi MİT'teki tanıdığına bildirdiğini söyledi.

Evinde ele geçirilen krokinin de kendisine ait olmadığını anlatan Şahin'in ifadesinde, “İnceleme yapılsın. Krokideki bu yazılar bana ait değil. Lav silahı deniyor, polisin elinde böyle bir silah olmaz. O silah askerde vardır. Elimde silah olsa niye oraya gömeyim? Daha ıssız yerler var” dediği öğrenildi.