Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi, Filistin için harekete geçti.


İsrail’in Ramazan ayında Filistin’e yönelik başlattığı saldırılar sonucu zor günler geçiren Gazzeliler için yardım standı açan dernek gönüllüleri, toplanan bağışları Kudüs’e gönderecek. 
Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Timurbanga, Filistin’e uygulanan abluka nedeniyle dış dünya ile ilişkisi kesilen Gazze’de ihtiyaç sahiplerine resmi ve yerel dernekler aracılığıyla yardımları ulaştırmaya çalıştıklarını ifade etti.
Derneğin en çok Gazze’ye yardımda bulunduğunu hatırlatan Timurbanga, "Gazze bizim dernek olarak en çok yardım ettiğimiz bölgelerden biridir. Özellikle son bir ay içinde Filistin Temsilciliğimiz üzerinde yapılan yardımlar giderek artmaktadır. 5 bini yetim olmak üzere diğerleri BM’ye ait bir okula sığınan Gazzelilerin de bulunduğu mağdur ailelerle beraber toplamda 13 bin kişiye iftar yemeği verildi. 3 bin aileye gıda kumanyası dağıtıldı, 2 bin 200 aileye ev eşyası verildi, 50 hasarlı evin tadilatını üstlenildi. 350 aileye battaniye ve 300 kişiye giyim yardımı, 2 bin çocuğa süt yardımı ve 335 çocuğun KBB ameliyatlarını yaptırmaya devam etmektedir. Tüm bunlara ilaveten yakın bir zamanda 60 bin kişinin temiz içme suyuna ulaşması için bölgede su kuyusu açtırırken Filistinli yetim çocuklar için de meslek edindirme ve dil kurslarımızı faaliyete geçirdik. Geçtiğimiz aylarda açılışını yaptığımız yaklaşık 100 bin dolar değerindeki elektronik kütüphanemiz şimdi 60 bin Gazzeli öğrenciye hizmet veriyor." diye konuştu. 
Kimse Yok Mu Derneği’nin Filistin'e 8 yıldır yardım ulaştırdığını anımsatan Timurbanga, bir ay içerisinde ise Filistin’e yapılan toplam yardım miktarının 850 bin TL olduğunu bildirdi.
Şehir merkezinde açılan stantlar hakkında bilgi veren Timurbanga şöyle konuştu: "Şu an Gazze’de hayat koşulları oldukça zor, derneğimizin başlatmış olduğu kampanyaya destek olmak için Kahramanmaraş Şubesi olarak şehir merkezinde 2 adet stant açtık ve şuan arkadaşlarımız bu yardımların daha çok arttırmak için gayret etmekteler. Diğer tarafta Irakta IŞİD terör örgütü zulmünde kaçan Türkmen kardeşlerimiz var. Irak'taki IŞİD teröründen dolayı sıkıntı çekip yurtlarını terk eden ve kamplara kaçan, Türkiye’ye sığınan kardeşlerimize yardım etmek içinde derneğimiz kampanya başlatmış durumdadır. Geçen hafta Erzurum şubemiz tarafından bin 200 gıda kolisi kardeşlerimize gönderildi, bize ulaştırılacak olan yardımları inşallah hemen bu kardeşlerimize ulaştırarak yaralarına destek olacağız. Gazze için yapılacak yardımları Kudüs Temsilciliğimiz ve yerel partner derneklerimizle birlikte bölgedeki ihtiyaç sahiplerine yardımlarımızı ulaştırmaya devam ediyoruz. Yardımların katlanarak artması için hayırsever Türk milletinden ve Kahramanmaraş’ımızın yardımseverlerinin desteklerini esirgememelerini istirham ediyorum."
Yardımların Kimse Yok Mu Kudüs Temsilciliği tarafından koordine edildiğini söyleyen Mustafa Timurbanga, 2006 yılından beri Gazze'ye aralıksız yardım yapıldığını sözlerine ekledi.