İsrail’in Filistin’e yaptığı ve 250’ye yakın kişinin öldüğü saldırılara Kahramanmaraş’tan da kınama geldi. 38 Sivil Toplum Örgütü ile derneğin oluşturduğu Kahramanmaraş Platformu yaptığı basın açıklaması ile saldırıları kınadı.

Bugün saat 12.00’de Trabzon Bulvarı üzerindeki 18 katlı Özel İdare İş Merkezi önünde toplanan platform üyeleri, İsrail’in Gazze şeridine yaptığı saldırıları kınadı. Ellerindeki dövizler ve atılan sloganlarla saldırılar kınanırken, Filistin halkına destek mesajları verildi.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Hacı Ali Kulaç, İsrail’in vahşet ve soykırım işlediğini belirterek, seyirci kalmayacaklarını söyledi.

Kulaç şunları söyledi: “Dünya, tarihinin gördüğü en vahşi soykırım girişimlerinden birin sahne oluyor. Irkçı emperyalistlerin başını çektiği İsrail, bütün dünyanın gözleri önünde bir soykırım gerçekleştiriyor. Siyonistler, insan haklarını karakterlerine uygun bir şekilde ihlal etmeye devam ediyor. Zalim işgal güçleri, çocuklara, kadınlara varana kadar herkese, her türlü saldırıda bulunmayı sürdürüyor. Vahşice katliam yapıyor.

Ateşkes zamanında ambargo ile Gazze halkını ölüme mahkum eden İsrail, ateşkesten sonra da füze ve uçak bombardımanları ile Gazze halkını yok etmeye çalışıyor. Siyonist devlet İsrail bütün dünyanın gözleri önünde Fiistin’de insanlık dışı bir saldırı daha düzenledi. Bildiğiniz gibi dün, savaş uçakları eşliğinde yapılan saldırılarda üçyüze yakın Filistinli kardeşimiz katledilmiş, bin kişiye yakını da yaralanmıştır. Bizler, ölen kardeşlerimizin şehit olduklarını biliyoruz. Kardeşlerimize Allah’tan rahmet yaralılara şifa ve Filistinli mücahitlere güç niyaz ediyoruz.”

Başbakan Erdoğan’ı Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) eşbaşkanlığından istifa etmeye çağıran Kulaç sözlerini şöyle sürdürdü: “Hükümet, zulme daha fazla ortak olmamak adına İsrail’le olan bütün diplomatik, ticari ve askeri ilişkilerine son vermelidir. Başbakan, BOP eşbaşkanlığından derhal istifa etmeli ve Yahudi lobilerinden aldığı cesaret madalyasını geri iade etmelidir. Bu saldırılar kimin dost kimin düşman olduğunu açıkça belli etmiştir. Senelerdir kardeşlerimize yapmadıkları işkenceyi bırakmayan İsrail’le dost olunamayacağı bu saldırılırla bir kez daha görülmüştür. Bu açıdan Meclisteki Türk-İsrail dostluk grubunun bir hükmü kalmamıştır, derhal lağv edilmelidir”

Kulaç sözlerinin sonunda Kahramanmaraş platformu olarak 60 yıldır direnen Filistin halkının yanında olacaklarını söyleyerek, halkı duyarlı olmaya davet etti.

Ellerinde “Kan, ölüm zulüm, İsrail Üçgeni”, “Her siyonist bir vampirdir”. “Nerede insan hakları savunucuları”, “1 Siyonist Askeri, 1000 çocuk” dövizleri taşıyan tepkili kalabalık sık sık tekbir getirirken; “Katil İsrail, Filistin’den defol”, “Hamas’a selam direnişe devam”, “Kahrolsun İsrail” ve “Kahramanmaraş Filistin omuz omuza” şeklinde sloganlar attılar.

Kahramanmaraş emniyetinin de güvenlik önlemleri aldığı basın açıklamasına yoldan geçen vatandaşlarda eşlik ederken, vatandaşlar açıklamanın ardından sessiz şekilde dağıldı. (www.kanal46.com)



YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...
Editör: TE Bilisim