Etüd ve Plan-Proje Müdürlüğü’ne yönelik ihale operasyonunda gözaltına alınan ve 4’ü belediyeci toplam 6 zanlıdan 3’ünün tutuklanması üzerine gözlerin çevrildiği Kahramanmaraş Belediyesi’nin bu kez bir imar uygulaması nedeni ile adliyelik olduğu öğrenildi.

Kahramanmaraş Belediyesi yetkililerinin keyfi uygulamaları nedeni ile imar uygulamasından dolayı mağdur olduğunu öne süren bir vatandaş, Kahramanmaraş Adliyesi’ne giderek kendisinin mağduriyetine yol açanlar hakkında suç duyurusunda bulunarak cezalandırılmalarını istedi.

“BELEDİYE MAĞDUR ETTİ” İDDİASI!

Kısa bir süre sonra rotasyon uygulaması yapılmasının beklendiği Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nü yakından ilgilendiren bir imar uygulaması nedeni ile mağdur edildiğini ve haklı bir işinin yapılmadığını öne süren K.Ç. isimli bir vatandaş, sorumlular hakkında şikâyetçi olarak TCK’nın ilgili maddeleri gereğince cezalandırılmasını istedi.

Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe veren bu vatandaş, ‘görevi ihmal ve güveni suistimal’ suçlarının oluştuğunu iddia ederek Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı ve ilgili memurlar hakkında gerekli kovuşturmanın yapılarak kamu davası açılmasını talep etti.

İŞTE ŞİKÂYET DİLEKÇESİ:

“…adına kayıtlı bulanan K. Mahallesi ……ada, …..parselde kayıtlı bulunan bağ vasıflı taşınmazın Kahramanmaraş Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü’nce …..2004 tarih ve ……sayılı yazısı ile taşınmazımızın belediye imkanlarınca imar uygulamasının yapılması için encümene gönderilmiştir. Encümen ise ……tarih ve …sayılı kararı ile K….Mahallesi, ….ada, …….parselde kayıtlı bulunan taşınmazın imar uygulamasının yapılmasına karar vererek ……tarihinde imar uygulama şefi A…..G…’e havale edilmiştir. Her ne kadar ilgili şefe görevin yapılması için yazı gönderilmiş olsa da ilgili memur ve yetkililerce gereği yapılmamış, askıda bırakılarak unutturulmuştur. Aradan geçen zaman içerisinde yani ……2005 tarihinde ilgili taşınmaz ve yine aynı adada bulunan belediyeye ve diğer bir şahsa ait ….ve …… parsellerin imar şekli değiştirilerek bir önceki encümen kararı ve taşınmazın planı yok sayılarak belediye yeniden imar ve plan değişikliği yaparak ……2009 tarih ve 2009/….sayılı encümen kararı ile keyfiyeten değiştirilen plana göre taşınmazın tapu kaydına şerh düşülmesi kararı alınmıştır.

BELEDİYE DİLEKÇELERİ DİKKATE ALMAYARAK CEVAP VERMEMİŞ!

“Alınan kararlara karşı tarafımızdan üç defa itiraz dilekçesi vermemize rağmen dikkate alınmadığı gibi tarafımıza da bir cevap verilmeyerek …..2010 tarih ve …sayılı encümen kararı ile ilgili taşınmaz yönünden alınan karar uygulamaya sokulmuştur.

BU KEYFİ UYGULAMALARDAN DOLAYI 2004 yılındaki planda toprak haklarımız 2009 yılındaki plana göre küçültülmüş ve TAŞINMAZIMIZIN 750 METREKARESİ YOK OLMUŞTUR. Bu nedenle de ilgili memurlar hakkında görevi ihmal, güveni suistimal ve mala zarar vermek suçlarının oluştuğunu düşündüğümüzden; bir önceki kararı uygulamaya sokmayan, daha sonra yeniden İMAR PLANINI DEĞİŞTİREREK taşınmazımızı küçülten ve yazılı olarak verdiğimiz tüm itirazları dikkate almayan ve cevap vermeyen ilgililer hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak haklarında kamu davası açılması için Cumhuriyet Başsavcılığınıza başvurmak zorunluluğu doğmuştur. Bu nedenle, yukarıda izah etmeye çalıştığımız sebeplerden dolayı ilgili memurlar ve memurlar hakkında gerekli kovuşturmanın yapılarak haklarında kamu davası açılmasını saygı ile arz ve talep ederim……2010”

ÖKKEŞ ŞENDİLLER DE İMAR UYGULAMALARI VE İMAR TADİLATLARININ PEŞİNE DÜŞTÜ!

Kendi deyimi ile “Kahramanmaraş siyaseti üzerindeki ölü toprağını kaldırabilmek için” memleketi Kahramanmaraş’a gelerek irtibat bürosu açan ve özellikle belediye icraatlarına yönelik açıklamaları ile gündem oluşturan Ökkeş Şendiller’in başta Carrefour olmak üzere belediyenin imar uygulamaları ile ilgili çalışma yaptığı ve yakında yetkili ve ilgili makamlara suç duyurusunda bulunacağını açıklaması da gözlerin Belediyeye çevrilmesinde etken olmuştu.

Bilindiği gibi; Carrefour’un da yer aldığı Binevler semtindeki binanın imar yoğunluğu 1.2’den 3.5’e çıkartılmış ve bu konu geçen yılki yerel seçimler öncesinde kamuoyuna yansıyarak büyük tepki görmüştü.

Söz konusu binanın mimari sorumlusu olan Cemal Tanrıverdi’nin aynı zamanda Belediye İmar Komisyonu başkanı olarak ta görev yapması yine o günlerde haklı olarak eleştirilere yol açmıştı.

Bu gibi imar uygulamaları nedeni ile ismi yıpranan Cemal Tanrıverdi ise seçimde yeniden belediye meclis üyesi olarak seçilmiş ve yine İmar Komisyonu Başkanlığı görevine getirilmişti. Ancak geçen ay yapılan meclis toplantısında ise yasa gereği yenilenen komisyon seçimlerinde Tanrıverdi İmar Komisyonu için aday olmayarak görev almadı.

Tüm bu gelişmelerin ardından Kahramanmaraş Belediyesi’nin gündemde kalarak, bu kez gözlerin imarla ilgili konulara çevrilmesi bekleniyor. (www.kanal46.com)