62 Hükümetin pilot uygulama bölgesi olarak Kahramanmaraş’ı seçmesi ne anlama geliyor? Pilot uygulamaya konu olan durum meydana gelirse sonuçlar ne olur?


62 Hükümetin açıkladığı yol haritasında, “ Türkiye Afet  Risk Yönetim Sistemi”nin kurulması ve bunun pilot uygulamasının Kahramanmaraş seçilmesinin nedeni nedir?


Bir önceki Hükümet döneminde Türkiye’de 10’a yakın ilde ve  özellikle deprem bölgelerinde Afet haritası çıkartıldı. Çıkarılan  Afet haritasında, 62. Hükümet zamanında Kahramanmaraş pilot bölge olarak seçildi.


62.Hükümetin açıkladığı yol haritasının 94. Sayfasında Kahramanmaraş ile ilgili,  …“Kriz yönetiminden risk yönetimine geçiş  çerçevesinde ‘ Türkiye Afet  Risk Yönetim Sistemi’ni kurduk. Pilot uygulamasını bu yıl Kahramanmaraş’ta başlattık”…


Uzmanların geçen seneye kadar olası depremler için uyardığı ve Kahramanmaraş’ın Narlı Beldesinde sık sık küçük çapta depremler meydana gelmiş halk büyük panik yaşamıştı. Uzmanlardan Hatay’da ki deprem fay hattının hareketli olduğu öğrenilirken, Kahramanmaraş halkı deprem gerçeğini unutmuş gibi gözüküyor.


Geçen sene uzmanlar sürekli uyarılarda bulunarak,“Doğu Anadolu Fayı üzerinde kuzeydoğuda Erzurum-Kars,güneybatıda ise Hatay-Kahramanmaraş illeri arasındaki bölgeler 2013 yılı sonu veya 2014 yılı başına kadar yaşanması mümkün büyük depremler…” konularında sürekli açıklamalarda bulunmuştu.


Şimdi 62.Hükümetin programından anlaşılan o ki, 62.hükümet olası deprem gerçeğine hazırlanıyor.


Yapımına izin verilen yapıların sağlamlığı için verilen imar izinlerinden dolayı olası bir deprem herkesi kendine göre imtihan edecek gibi.


“Deprem öldürmez, bina öldürür” sözünden yola çıkarak:


 Kahramanmaraş’ta olası bir depremde, 12 yıllık bir geleneğin devamı olan 62. Hükümetinin ve AK Partili Kahramanmaraş Belediyesinin, (Abdülhamit Han Camisinin referans edilerek Çamlıca Camisi için merkeze çekilen(ler)in veya Müdürlerinin) imtihanı olacak gibi gözüküyor.


Temennimiz odur ki, İnşallah hiçbir yerde deprem olmaz,acılar yaşanmaz.


Haber-Yorum