Kahramanmaraş - Kayseri karayolunda iki kamyonetin çarpışması sonucunda meydana gelen trafik kazasında hayatlarını kaybeden Nezih Öçalan (31) ile 17 yaşındaki Hacı Musa Kane’nin cenazeleri dün gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı.

Kent merkezinde halk arasında Nahırönü olarak bilinen semtteki Ariston –İndesit yetkili servisinde 3 yıldır çalışmakta olan Nezih ile burada staj gören Teknik Lise son sınıf öğrencisi Hacı Musa Kane, köylere servise giderken trafik kazası sonucu hayatlarını kaybetti.

15 yıllık teknik eleman olan Nezih Öçalan’ın cenazesi 24 Ocak Çarşamba günü öğleyin işyeri yakınındaki Şazibey Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrasında Şeyhadil Mezarlığı’nda toprağa verildi. Evli ve 4 yaşındaki kız çocuğu babası olan Nezih’in eşinin 8 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Öte yandan; Kahramanmaraş Teknik Lisesi Elektronik Bölümü 11. sınıf öğrencisi olan ve haftanın 3 günü yetkili serviste staj gördüğü belirtilen Hacı Musa Kane’nin cenazesi ise; yine aynı gün öğleyin Mağralı Mahallesi’ndeki camide kılınan cenaze namazı sonrasında Şeyhadil Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Bu arada; kazada yaralananların tedavileri ise Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’nde sürerken, 21 yaşındaki Yaşar Biricik’in halen yoğun bakımda olduğu diğer 3 yaralının sağlık durumlarının ise iyiye doğru gitmekte olduğu öğrenildi.

KAZA NASIL OLMUŞTU?

23 Ocak 2007 Salı günü öğleyin meydana geler kaza şöyle gerçekleşti:
Mehmet Bahar (44) yönetimindeki 46 KK 865 plakalı Hyduai Marka kamyonet, Kayseri yönüne gitmekte iken, 17. kilometrede karşı yönden gelen ve Nezih Öçalan (31) yönetimindeki 46 HD 066 plakalı Peugeot Partner marka kamyonet ile çarpıştı.

Meydana gelen kazada her iki araçta yol kenarındaki 10 metrelik şarampole düşerken; 46 HD 066 plakalı aracın sürücüsü Nezih Öçalan (31) ve yanında bulunan Hacı Mustafa Kane (17) isimli şahıslar kaza yerinde hayatını kaybederken, diğer araçtaki Yaşar Biricik (63), Yaşar Biricik (21), Makbule Buğday (57) ve 44 yaşındaki Mehmet Bahar yaralanarak Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındılar.

Bu arada kaza mahallinde seyreden ve servis minibüsünden düşen çamaşır makinesi ile diğer kamyonetten düşen içi taş dolu çuvala çarpan 79 AZ 657 plakalı bir tır aracının da kaza mahallinde zamanında durmasının kazanın daha da büyümesini önlediği bildirildi. (HABER VE FOTOĞRAFLAR: LÜTFİ YIKAN – ERSOY SEVİNÇ) (www.kanal46.tv)