Kahramanmaraş Kent Konseyi yürütme kurulu Necip Fazıl Kültür Merkezinde yaptığı toplantıda, 29 Aralık 2008 tarihinde genel kurul yapma kararı aldı.

Genel kurula 232 sivil toplum örgütü temsilcisi davet edilecek. Projeler burada oylanacak. Yerel seçim sonrası ise yeni başkan kendi kent konseyini oluşturacak.

Başkan Mehmet Hamzaoğlu başkanlığında yapılan toplantıya Genel Sekreter Tuncay Kazancı, Zeynep Arıkan, Ahmet Görgülü, İhsan Kurtar ve Basın Sözcüsü Mehmet Doba katılarak toplantı öncesi alt komisyonların çalışmalarını değerlendirdiler.

Kent Konseyi Başkanı Hamzaoğlu, şunları söyledi; “Yasa gereği altı ayda bir yapmamız gereken genel kurulumuzu 29 Aralık 2008 tarihinde, saat 10.00- 12.00 arasında Necip Fazıl Kültür Merkezinde yapacağız. Çünkü artık bu yürütme kurulunun görev süresi sona erecek. Bildiğiniz gibi Mart ayındaki yerel seçimlerden sonra, belediye başkanı yeniden kent konseyini oluşturacak. Bu arada yine yasa gereği yeni projelerin bu yürütme kurulundan sonra, genel kurulda onaylanması gerek.

Bu konuda tüm sivil toplum örgütü temsilcilerine ulaşacağız. Zannederim 232 sivil toplum örgütün temsilcisini çağırmamız gerekiyor. Gerekli hazırlıkları yaptık. Biz bu vesile ile ilgililere çağrımızı yineliyoruz. Mutlaka genel kurulumuza katılsınlar. Çünkü örgütlü bir toplumla ancak demokrasi yolunda ilerleme kaydedebiliriz. Gördük ki, Kahramanmaraş’ın geleceği adına bizde güzel projeleri hayata geçirebiliyoruz.”

Hamzaoğlu, yerel yönetimler yasası ile birlikte, kent konseylerinin harcama kalemlerinin de netleşeceğini ifade ederek, yakın bir dönemde kent konseyi tüzüğü bakanlar kurulunda görüşülecek, bütçe ve harcama kalemlerimiz açıklığa kavuşacak. O zaman daha etkin hale geleceğiz” dedi. (www.kanal46.com)