Kahramanmaraş Kent Konseyi (KKK) Başkanı Zeynep Arıkan, 12 Şubat’ın vatan, namus ve bayrak için canını düşünmeden feda eden şehitlerin minnetle anıldığı ve göğüslerin kabardığı bir gün olarak kutlandığını söyledi.

Mondros Ateşkes Anlaşmasının ardından yurdu bölen işgal kuvvetlerine karşı ilk direnişin Maraş’ta sergilendiğini belirten Zeynep Arıkan; “Bu işgale ilk direniş, ilk kurşun ve ilk özgürlük hareketi Maraş’ta başladı. 22 gün ve 22 gece süren bu destansı mücadelenin sonunda şehirlerini düşman işgalinden kurtaran Maraşlılar, ilk İstiklal Madalyalı şehir unvanını haklı bir gururla almışlardır” dedi.

Aynı zamanda Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın da danışmanlığını yürüten Zeynep Arıkan, Sabah Güney’e yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Kurtuluş Savaşı’nın başlangıç noktası olması sadece ülkemiz açısından değil, esaret altındaki başka milletlere de emsal teşkil etmesi bakımından Kahramanmaraş’ın Kurtuluş Destanı, çok özel bir önem arz ediyor. 12 Şubat’lar namus için, vatan, millet ve bayrak için en kutsal varlığı olan canlarını feda eden şehitlerimize şükranlarımızı sunduğumuz gündür.”

‘BUGÜNÜ YARINA TAŞIYORUZ’

Zeynep Arıkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurtuluş Savaşı’nda işgale karşı direnen Maraşlı binlerce kahramanının şimdi bu topraklar üzerinde yaşayan biz torunlarına bıraktığı yerler, sadece vatan olmakla kalmayıp, benliğimizin de devamı niteliği taşımaktadır. Kahramanmaraş bugün sanattan zanaata, yemek kültüründen giyim kuşama, ticaretten sanayiye, yeraltı ve yer üstü her türlü zenginliğiyle bugüne yarına taşımanın onurunu yaşıyor.”

(Kaynak: Sabah Güney eki, 12.02.2010 - www.kanal46.com)