İslam alemi olarak mübarek Kurban Bayramını kutluyoruz. Kurban Bayramı nedeniyle devletin zirvesi ve siyasi liderler mesajlar yayımladı. Mesajlar özetle şöyle:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: "Toplumun bütün katmanlarından beklentimiz cumhuriyetimizin ve demokrasimizin kazanımlarına yeni kazanımlar katmamız için samimi katkı vermeleridir."

TBMM Başkanı Köksal Toptan: "Farklılıklarımızı çatışma ve kavga nedeni olarak değil, zenginlik kaynağı olarak görmeliyiz."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: "Bugün karşı karşıya bulunduğumuz zorlukları aştığımız takdirde, bizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği medeniyet hedeflerinden alıkoyacak hiçbir engel yoktur. Yeter ki birbirimize daha sıkı sarılalım."

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal: "Bayramlarımız barış, kardeşlik, hoşgörü, paylaşma, dayanışma bayramlarıdır. Bu değerler ancak ve ancak özgür demokratik ve laik cumhuriyetlerde yaşatılabilir."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Türk milleti, bütün kurum ve kuruluşların sorumluluklarının şuuruyla hareket etmeleri halinde, bugün içine düştüğü yokluk, yoksulluk ve çatışma ortamının üstesinden gelecektir."

Kahramanmaraş'ta da Vali Mehmet Niyazi Tanılır ile Belediye Başkanı Mustafa Poyraz birer mesaj yayımlayarak Kahramanmaraş halkının kurban bayramını kutladılar.