Yaklaşık 45 bin esnaf yanında, ilçeler dâhil 41 esnaf odasını (ilçelerde 16, merkezde ise 25 oda) bünyesinde barındıran KMESOB, 2 Mayıs’ta seçime gidiyor. Bu seçimde 313 delege oy kullanacak.

Geçtiğimiz günlerde Kale’de düzenlediği basın toplantısında Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı için adaylığını açıklayan, yaptıklarını ve yapacaklarını anlatan, bu kuruma getirdiği itibar ve ciddiyet yanında, hizmet alanında ve sosyal anlamda birçok eserleri, hizmetleri bulunan, ancak, yine geçtiğimiz günlerde çok sevgili yeğeni Yaşar Kuybu’yu kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Birlik Başkanı Ahmet Kuybu, 2 Mayıs’ta yapılacak olan seçim için çok iddialı.

Yaklaşık 45 bin esnaf yanında, ilçeler dâhil 41 esnaf odasını (ilçelerde 16, merkezde ise 25 oda) bünyesinde barındıran KMESOB, 2 Mayıs’ta seçime gidiyor. Bu seçimde 313 delege oy kullanacak. Delegelerin 116’sı ilçelerde, kalanı da merkezde.

Seçime sayılı günler kalmışken, bu kuruma büyük emek ve hizmet veren Birlik Başkanı Ahmet Kuybu’nun düşüncelerini almak istedik. Kuzey ilçelerinde var mı, şansı nedir, diğer aday için neler düşünüyor, Aksu Televizyonundaki canlı yayında söylenenler için söyleyecek cümlesi var mı?

Bu soruların cevabını almalıydık, çünkü kamuoyu merak ediyordu. Kuybu, kendinden emin tavrı ile “Şimdi ne söylesem boş, onlar sağda solda konuşsunlar, konuşuyorlar, biz cevabı sandıkta vereceğiz. Çünkü biz üyelerimize, yani delegelerimize güvendik, güveniyoruz” dedi.
Devam etti; “Birlik büyük bir aile, camia… Ama inançlı, ama kararlı, ama esnafına hizmeti düşünen. Bütün oda başkanları arkadaşlarımız aynı inançta, düşüncede. Tabi kararı onlar verecekler. Başarılı olup olmadığımızın, neler yapıp yapmadığımızın kararını verecekler. 4 senedir ilçelerimizle, oda başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikteyiz, iç-içeyiz. Değerlendirmeyi onlar yapacak, notu onlar verecek.”

"KUZEY İLÇELERİ DE BİZİM"

O gün Aksu Televizyonunda da dile getirilmişti. Kuybu da canlı yayına katılarak gerekli cevabı vermişti. Biz Kuybu’yu dinleyelim; “Biz aslında ilçelerimizi kuzey-güney diye ayırmıyoruz, böyle bir hakkımız, şansımız yok. Dedim ya, hepsi bizim arkadaşlarımız, yani aile bireylerimiz. Ne ilçelerimizle, ne merkezle bir problemimiz yok. Merkeze de, ilçelerimize de hâkimiz çok şükür! Oda yönetimi arkadaşlarımın, delegelerimizin, doğrudan, dürüstten yana davranacağını, tercih yapacağına inanıyorum.”

2 Mayıs’ta yapılacak olan kongre, aslında bir sınav, bir imtihan. Mevcut yönetim, bu sınavdan başarı ile çıkmak istiyor. Tabi son sözü delegeler söyleyecek.

"BOŞ ÇUVAL DİK DURMAZ!"

Kuybu’ya, eski başkan Abdulkadir Arifoğlu’nun da aday olduğunu söylüyoruz, şansını hatırlatıyoruz, bakın o ne cevap veriyor; “Olabilir, aday olmak herkesin demokratik hakkı. Zaten bu seçimde demokratik bir seçim olacak. Ama duyuyorum, konuşuyorlarmış. Çok da ilgilenmiyorum, ben işime bakıyorum. Benim için önemli olan üyelerimin rahatı, huzuru, güveni. Biz konuşmak yerine icraat yaparız, delege de bunu değerlendirir. Boş çuvalın diki durmayacağını herkes bilir. Onlar ortalıkta konuşuyor, biz seçim günü salonda konuşacağız ve sandıktan galip çıkan biz olacağız!” (Kimlik - www.kanal46.com)